Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
1000 Kalorilik Diyet Sağlıklı Mı?
Diyetkolik Diyetisyenim 09.05.2014 2 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

1000 Kalorilik Diyet Sağlıklı Mı?

1000 kalorilik diyet, oldukça düşük kalorili bir diyet olduğundan, herkes için tavsiye edilmez.

1000 Kalorilik Diyet Sağlıklı Mı?

1000 kalorilik diyet, çok düşük kalorili bir diyettir. Doktordan kesin onay almadan ve senin yaşam tarzına uygun en sağlıklı yöntemleri önerecek bir diyetisyenle görüşmeden kesinlikle böyle bir diyete başlamamalısın.

1000 Kalorilik Diyet ve Diyetisyen Bakış Açısı

Günümüzde birçok popüler kilo verme programı, zayıflamak isteyen bireylere çok düşük kalorili diyetler öneriyor. Ancak bazı düşük kalorili diyetler, sağlıklı yaşam tarzına uygun olmayabiliyor. Örneğin 1000 kalorilik diyet uygularken, vücut enerji üretmek için mevcut yağ deposunu kullanır ve bu da kilo kaybını sağlar. Ancak bu diyeti uygulamakla birlikte bazı tıbbi riskler de oluşabilir. Bu riskler nedeniyle Amerika Diyetisyenler Birliği, çok düşük kalorili olan diyetleri beden kitle endeksi 30’un üzerinde olan bireyler için önermiyor. Düşük kalorili diyetler vücudun kendini korumaya almasına ve ardından ciddi kilo kaybına neden olsa da, sorasında bu sürece düzenli olarak devam edilemeyeceği için kalıcı bir çözüm sunmuyor.

1000 kalorilik diyet hamileler için uygun değil!

1000 kalorilik diyet gibi çok düşük kalorili diyetler tıbbi açıdan tavsiye edilmedikçe, kilo vermek isteyen bireyler için günlük alınması gereken en düşük kalori miktarı kadınlarda 1200, erkeklerde ise 1500 kalori civarındadır.  Haftada yarım veya bir kilo vermek ise en ideal kilo verme şeklidir. Bunun yanında, hem yeterli ve dengeli beslenmeyi sağlayan bir diyet uygulamak, hem de düzenli egzersiz yaparak enerji yakmak, hedefe ulaşmakta etkili olacaktır.

1000 kalorilik diyet ile ilgili unutulmaması gereken önemli noktalardan bir diğeri ise, özellikle fazla hareketli bireylere ve hamilelere önerilmiyor olmasıdır. Bunun gibi ketojenik; yani hem düşük kalori hem de düşük karbonhidrat içeren diyetler sağlığı tehdit etmelerinin yanı sıra, kalıcı sonuçlar sağlamazlar ve kilo verilse bile geri alınma ihtimali oldukça yüksektir.

facebook twitter linkedin whatsapp messenger mail

Yorumlar

İlk yorumu sen yap

İlgini Çekebilir