Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 11.12.2021 3 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

2021 yılının en popüler diyetleri!

Sürekli farklı bir beslenme biçimini duyuyoruz. Bizler de yıl bitmeden 2021 yılının en popüler diyetlerini sizin için derledik!

2021 yılının en popüler diyetleri!

Hemen hemen her yıl pek çok farklı diyet şekli ön plana çıkıyor. Yıl boyu gözde olan, milyonlarca kişi tarafından yapılan bu diyetlerin yerini yeni yılda başka diyetler alıyor. 2021 yılında popüler olan diyetler, bu yılın en çok tercih edilen ve sağlık açısından uygun görülen diyetleri olduğu gibi sürdürülebilir olduğu için de ön plana çıkıyor! Yani, bu diyetleri siz de kendi hayatınıza dahil edebilir; yaşamınız boyunca benimseyebileceğiniz beslenme şeklinizi bu yıl seçebilirsiniz.

2021 Yılının En İyi Diyetleri

2021 yılının popüler diyetlerinden kendinize uygun olanını seçerken bu beslenme şeklinin neden sağlıklı olduğunu araştırmayı unutmamalısınız. Sağlığınızı ve kişisel durumunuzu da bu aşamada göz önünde bulundurmanız önemli. Şimdi gelin, 2021 yılının popüler diyetlerini öğrenelim!

Bolca Taze Sebze ve Meyve:Akdeniz Diyeti

Adından da anlaşılacağı gibi Akdeniz diyeti, bu çevredeki mutfakların yemek pişirme şekillerinden, tükettikleri gıdalardan esinlenerek oluşturulur. Bolca sebze ve meyve tüketmek bu diyette önemlidir. Sağlıklı tahıllar, sağlıklı yağlar ve proteinler de bu diyette yer alır. Kırmızı etin tüketimi ise oldukça sınırlıdır. Zeytinyağı tüketiminin ön plana çıktığı bu diyet her zaman en sağlıklı diyetler kategorisinde yerini almayı başarıyor.

Kalp Sağlığı İçin: DASH Diyeti

ABD merkezli Ulusal Kalp, Akciğer ve Kan Enstitüsü tarafından desteklenen DASH diyeti, hipertansiyonu kontrol altına almayı amaçlar. Bunun için ise yağ tüketimini büyük ölçüde sınırlandırır. Lif, potasyum, kalsiyum ve magnezyum açısından zengin bir diyet olan Dash diyeti, sebze ve meyveden zengin; süt ürünleri açısından da sınırlı bir beslenme şeklidir.

En Çok Kilo Verdiren: Volümetrik Diyet

Sağlıklı kilo vermenin yollarından biri volümetrik diyettir. Pek çok diyetisyen tarafından tavsiye edilen bu diyet şekli düşük kaloriyle bol yemek yemeyi amaçlar. Aç hissetmenin önüne geçen beslenme şekli, fazla kalori alımından kaçınmayı tavsiye eder.

Oldukça Sürdürülebilir: Flexitarian

Flexitarian, beş farklı besin grubunu dengeli bir şekilde öğünlerinize yayar. Bu açıdan oldukça esnek olduğu da görülür. Sürdürülebilir bir beslenme şekli olan flexitarian diyet, günde üç ila beş öğünden oluşur. En fazla kalori ortalama 500 ile akşam yemeğinde alınır. Et dışı proteinleri almak da flexitarian diyette önemlidir. Fleksitaryen beslenme aldığınız et miktarını sınırlandırmayı ancak tamamen kesmeden ilerletmeyi ön plana alır.

Sık Sık ve Az Az: İskandinav Diyeti

İskandinav ülkelerinin beslenme tarzından esinlenerek oluşturulan İskandinav diyeti, sık sık ancak azar azar yemeyi ilke edinir. İşlenmiş gıdalar, rafine şekerler ve benzeri birçok paketli yiyecek İskandinav diyetinde sınırlandırılır. Akdeniz diyetine çok benzese de yağ için zeytinyağı yerine kanola yağının tercih edilmesi İskandinav diyetinin farklarındandır.

Unutmayın ki en doğru beslenme biçimi size özel hazırlanan ve sizin beslenme alışkanlıklarınıza uygun olandır! Bu yüzden Diyetkolik bünyesinde hizmet veren diyetisyenlerimizden destek alarak size en uygun listeyle 2022'ye giriş yapabilirsiniz.

facebook twitter linkedin whatsappmail

İlk yorumu sen yap

Yorum yapan