Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 10.06.2020 2 dakikada okunur
yorumlar
5
kaydet

150 kalori altında sağlıklı yaz içecekleri

Yaz aylarında bizi serinletmesi için yardım aldığımız ilk şey içecekler oluyor genelde ancak farkına varmadan bu içeceklerden gereksiz kalori alabiliyoruz. İşte sizin için düşük kalorili içecek önerileri!

150 kalori altında sağlıklı yaz içecekleri

Yaz sıcakları tırmandıkça kendini ofiste limonata, hazır meyve suları gibi ferahlatıcı ancak şeker deposu içeceklere mahkum hissedebilirsin. Oysa doğanın verdiği içerikler, işlenmişlere göre daha ferahlatıcıdır. Üstelik malzemeleri evden getirirsen bunları işyerinde bile anında hazırlayarak taptaze tüketebilirsin. Eğer hazırsan işte sana 150 kalorinin altında 7 sağlıklı yaz içeceği!

 

Ananas suyu ve soya sütü:Bu ferahlatıcı içecekle tropik bir havaya gireceğinden emin olabilirsin. Eğer ananasın yeterince tatlı değilse bu karışıma 1 çay kaşığı kadar bal da ekleyebilirsin. Bal ilave edilmiş 1 porsiyon ananas ve soya sütü sadece 74 kalori.

 

Elmalı ve tarçınlı yaz içeceği:Kışın sıcak olarak da tüketilebilecek bu içecek aynı zamanda metabolizmanı hızlandırmana yardımcı olacak. Yeşil elma, tarçın, bal ve limonu kaynatıp soğuttuktan sonra bu çayı tüketerek yalnızca 170 kalori karşılığında enerjine enerji katacaksın.

 

Az şekerli limonata:Limonataya şeker yerine tatlandırılmamış elma püresi eklemeyi denedin mi? Şimdilerde marketlerde poşet içinde bulunabilen bu meyve ezmeleriyle birlikte sıktığın limonlara taze nane ve maden suyu da ekleyerek leziz bir yaz içeceği hazırlayabilirsin. Üstelik vücuduna bir porsiyonda sadece 87 kalori alarak!

 

Hibüsküslü narlı buzlu çay:Hibüsküs çayı aktarlarda da satılan son derece popüler bir içecek. Onu yaza adapte etmek için biraz nar suyu ve daha da tatlı istiyorsan bir çay kaşığı kadar bal ekleyebilirsin. Porsiyonu sadece 19 kalori olan çayına ilave edeceğin buz miktarı ise damak tadına kalmış.

 

Orman meyveli beyaz çay:Yeni tutkumuz beyaz çay yazın da başrolde. Artık marketlerde poşet halinde kolaylıkla bulabildiğimiz beyaz çayı demleyip soğuttuktan sonra dondurulmuş frambuaz ya da böğürtlenle aromalandırmak size sadece 60 kalorilik bir keyif saati sunuyor. Bu çaya aynı zamanda rende Hindistan cevizi de çok yakışıyor. Bizden söylemesi.

 

Naneli limonata:Sade limonatayı şekersiz içmek çok zor değil mi? Şimdi vereceğimiz tarifte nane şekerden rol çalıyor. Sadece 74 kalorilik bir keyif anı için sıktığın limonlara bol miktarda nane eklemeyi denemelisin.

 

Çilekli taze su:Aslında “taze su” tabiri daha çok İspanyollar tarafından kullanılan bir sır. Özellikle boğucu sıcağın bastırdığı yaz aylarında meyve ilave edilmiş sular için kullanılıyor. Çileğin bol olduğu bugünlerde taze ve kıpkırmızı olanlarından suyuna ilave edersen hem istediğin tatlılık oranına ulaşacak hem de vücudunu susuz bırakmamış olacaksın. Bu keyfin bedeli ise yalnızca 71 kalori.

 

Virgin Mojito:Suyuna kattığın küçük parçalar halindeki nane, fesleğen ve misket limonu ile tam bir lezzet patlaması yaşayacaksın. Bu içecek sana tam anlamıyla hafif ve doğal bir mola sunacak. Sadece 30 kalorilik bu “clean-eating” alternatifini denemeye değer.

facebook twitter linkedin whatsappmail

Yorumlar

Yorum yapan
Onur Onur

Onur Onur Süper

30.08.2020
Yanıtla
 Ece

Ece Tarifler nerde?

31.08.2020
Yanıtla
Elif Palabıyık

Elif Palabıyık Keşke oran ve miktar da belirtseydiniz...

02.09.2020
Yanıtla
Aslı Kur

Aslı Kur Keşke tarif de olsaydı

05.09.2020
Yanıtla
Taner Fidan

Taner Fidan neden tarif yok ki

09.09.2020
Yanıtla