Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 31.12.2020 2 dakikada okunur
yorumlar
2
kaydet

2020’de olan 2020’de kalır

''Sonunda!'' dediğinizi duyar gibiyiz. Artık 2020'yi geride bırakıyoruz ve umuyoruz ki sıkıntılar da azalarak geride kalır. Gelin bu yazıda bu yılı şöyle bir gözden geçirip veda edelim birlikte. 2021 musmutlu bir yıl olsun hepimiz için!

2020’de olan 2020’de kalır

Dünyanın dört bir yanında yaşanan depremler, yangınlar, tükenmeye yüz tutan kaynaklar ve tabii artık konuşmaktan sıkıldığımız pandemi…Ne yıldı ama! Hem sanki bin yıl sürmüş kadar uzun, hem hiçbir şey yapamayacak kadar kısa…Tek bir mart ayının tüm yıla yayılması ve ilerlediğimizi sandıkça başa dönmek…Böyle düşününce ’’felaketler yılı’’ nitelendirmesi çok da yanlış olmuyor aslında 2020 için. Alışık olmadığımız şeyler yaşadığımız ve nihayetinde onlara bile alıştığımız kesin. Peki siz neler yaşadınız bu yıl? Dünya’yı kasıp kavuran problemlerin hangileri sizin dünyanıza uğradı? Ya da sizin dünyanızdaki hangi güzellikler çevrenizde yaşanan tüm sorunları unutturdu?

Belki sizin veya sevdiklerinizin sağlığı sınandı, belki çok sevdiğiniz biri hayatını kaybetti, belki işinizde her şey yolunda gitmedi. Ya da tam tersi güzel şeyler oldu. Uzaktan da olsa mezun oldunuz, belki çocuk sahibi oldunuz, belki tüm koşullara rağmen sevdiğiniz insanla hayatlarınızı birleştirdiniz, belki de güzel bir iş buldunuz. Tüm bunların ötesinde bu yıl muhtemelen en çok kendinize maruz kaldığınız ve en çok kendinizle konuştuğunuz yıldı. Hatta muhtemelen hayatınız boyunca hiç bu kadar kendinizi dinlemeye vakit de bulamamıştınız.

Peki bu yıl kendinizle ilgili neleri keşfettiniz?

İnstagramda kendini geliştirmeye adayan yaşıtlarınızın aksine, yorganın altından çıkma motivasyonu bile bulamadığınız günlerde beyninizin en kuytu köşelerinde dolaştığınızı tahmin etmek zor değil. Yıllardır geri plana attığınız şeyler gündeminize gelmiş olabilir. Geçmişle tartışıp geleceğin belirsizliğinde kaybolurken bugünü yaşamayı yine unuttunuz bir de muhtemelen.

Şimdii…

Tüm bunları geride bırakma vakti! Düşündük, düştük, üzüldük, korktuk, ağladık, bitti. Şimdi ayağa kalkma zamanı. Bitiş çizgisine zor gelmiş olabilirsiniz ama şimdi yepyeni bir başlangıç çizgisindesiniz. Nefeslenip en güçlü halinizle yürümeye başlayın! Bu yıl size hangi sürprizleri hazırladı? Siz kendiniz için neler planladınız? Geldiğiniz noktayı ve gitmek istediklerinizi düşünün. Değişen takvim yaprakları mucizelerle gelmeyebilir, en güzel yılınıza girmeyebilirsiniz ama onu en güzel hale getirmeye çalışmayı bırakmamalısınız. Hem belki mucizelerle gelir kim bilir.

Ve her şeyden önce…

Dönüp kendinize büyük bir teşekkür edin. Siz çok güçlüsünüz ve aslında bu yıl en çok bunu kanıtladınız kendinize. Ne olursa olsun yine umutla yeni yılı bekliyor ve bir sürü hayalle geleceğe bakıyorsunuz. İşte şimdi hayallerinize yürüyen yola ilk adımı atma zamanı! Yeni yılınız kutlu olsun!

Kaynak: Berre İncekara

facebook twitter linkedin whatsappmail

Yorumlar

Yorum yapan
Melis Keskin

Melis Keskin Cok guzel yazmissiniz severek takip ediyorum sizi Berre Hanim

05.01.2021
Yanıtla