Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Akdeniz Diyeti
Diyetkolik Diyetisyenim 24.03.2014 2 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

Akdeniz Diyeti

Sağlıklı, hafif, doğal ve lezzetli

Akdeniz DiyetiAkdeniz Diyeti, son yıllarda adını en sık duyduğumuz diyetlerden biri haline geldi. Bugün Akdeniz insanlarının ne kadar sağlıklı olup, kalp - damar hastalıkları, obezite gibi sağlık sorunlarından uzak yaşadıklarını bilenler, Akdeniz Diyetini uygulamaya yöneliyorlar. Akdeniz Diyeti, taze sebze-meyve ve tahıl ağırlıklı bir diyettir ve gerçekten de oldukça sağlıklıdır.

Akdeniz Diyeti dendiğinde, ilk akla gelenlerden biri zeytinyağı olur. Miktarı abartılmadığı sürece, doğal bir zeytinyağı bu diyetin önemli bir öğesidir. A ve E vitaminleri içeren zeytinyağı, pek çok kişiyi etkileyen bağırsak problemleri için de oldukça faydalıdır. Doğal bir ilaç görevini görerek, bağırsak hareketlerinin düzenlenmesine yardımcı olur.

En başta balık olmak üzere, beyaz etler de Akdeniz Diyetinin önemli bir parçasıdır. Balık, pek çok vitamin grubunu içinde barındırır ve iyot, kalsiyum, demir mineralleri açısından zengindir. Bu nedenle vücut için iyi bir güç kaynağıdır ve dinç kalmayı sağlar.
 
Akdeniz Diyeti listesi örneği:

Sabah: 2 dilim buğday ya da çavdar ekmeği, domates, zeytin, biber, peynir
Öğle: Sebze yemeği, kepekli kalori/makarna">makarna, cacık
Ara öğün: Meyve
Akşam:Izgara balık, salata

Böyle bir Akdeniz Diyeti menüsüyle hem vücudunun ihtiyacı olan yağ, kalsiyum, protein, vitamin gibi pek çok sağlıklı besin ögesini alabilir, hem de zayıflayarak formda kalabilirsin.
facebook twitter linkedin whatsapp messenger mail

Yorumlar

İlk yorumu sen yap

İlgini Çekebilir