Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 08.06.2021 3 dakikada okunur
yorumlar
9
kaydet

Akşam ne pişireceğini düşünmekten kurtul!

Her akşam ne yemek yapacağını düşünmekten sıkıldıysan ve menü alternatiflerin gittikçe azalıyorsa senin için hazırladığımız önerilere göz atmadan geçme.

Akşam ne pişireceğini düşünmekten kurtul!

Tüm gün yorulan, dışarıda olan aile bireylerinin kapıdan girdiklerinde ilk sorularından biri genelde ''Akşam yemekte ne var?'' oluyor. Herkesin bir araya geldiği akşam yemeklerinin aynı zamanda en sevilen öğünlerden biri olduğu da kesin çünkü yemekler daha özel hazırlanıyor. Ancak herkesin hoşuna giden ve değişik yemeklerden oluşan bir menü hazırlamak zorlayıcı olabiliyor. Akşam yemeğinde ne yapsam sorusunun cevabını bulmak sizi yoruyorsa doğru yerdesiniz. Sizin için sıraladığımız öneriler akşam yemeği seçiminizi daha kolay bir hale getirebilir.

Ailenizin en sevdiği yemeklerin bir listesini yapın

Ailenizin düzenli olarak yediği ve sevdiği 15-20 yemekten oluşan bir liste hazırlayın. Tüm aile üyelerinin fikrini aldığınızdan emin olun, böylece haksızlık yapma riskini azaltırsınız. Daha sonra, listenizdeki yemekleri ana malzemeye göre gruplandırın. Örneğin; tüm makarna çeşitlerini, tüm tavuk çeşitlerini gruplandırın. 

Haftalık akşam yemeği menüsü hazırlayın

En verimli şekilde akşam yemeği planı yapmak için haftalık menü hazırlayabilirsiniz. Böylece hafta başında alışverişinizi yapabilirsiniz. Örneğin yedi günlük akşam menüsünün iki akşamını kuru baklagillere, iki akşamını sebzelere, bir akşamını tavuk yemeklerine, bir akşamını kırmızı et yemeklerine ve bir akşamını da balığa ayırabilirsiniz. Ana yemeklerin yanına çorba, pilav ve makarnayı yerleştirebilirsiniz. Yemeğin çeşidine göre salata ve yoğurtla da akşam yemeği menüsünü zenginleştirebilirsiniz. Unutmayın planlı olmak her zaman işleri kolaylaştırır.

Haftalık alışveriş yapın

Haftalık market ve pazar alışverişi sayesinde yemek yapmak için alternatif fikirler elde edebilirsiniz. Marketlerin indirim günlerini takip edebilir, böylece hem sağlıklı ve çeşitli akşam yemeği menüleri hazırlayabilir hem de cebinizi rahatlatabilirsiniz. Haftalık yemek menüsünde yer alan besin maddelerini almak için haftada bir gününüzü ayırabilirsiniz. Yemek listenizdeki malzemeleri alternatifleri ile değiştirmek de sizin elinizde. Örneğin listenize kereviz yazdınız ancak markette çok taze bir karnabahar gördünüz, bu tamamen size kalmış. Karnabaharı kerevize tercih etmeniz an meselesi. Aynı şekilde listenizde tavuk var ancak siz markete uzun zamandır gelmeyen hindi etinin yeni geldiğini fark ettiniz, hemen değerlendirebilirsiniz.

Derin dondurucu ve kileri kontrol edin

Haftalık akşam yemeği listesi hazırlarken derin dondurucu, buzdolabı ve kilerinizdeki besinleri gözden geçirin. Elinizdeki malzemelerin tamamını kullanmaya çalışın. Buzdolabını içinde ne olduğunu göremeyeceğiniz kadar doldurmayın. Aşırı dolu dolaplar, besinlerin son kullanma tarihlerinin geçmesine ve çöp olmasına zemin hazırlar.  Buzdolabınızı, içinde mantıklı ve gerçekçi bir miktar yiyecekle havadar ve hafif tutun. Buzdolabınızda her zaman taze bir demet dereotu, limon ve maydanoz bulunsun. Kilerinizde tahılların, sıvı yağların ve baharatların tam olduğundan emin olun. Aksi halde uygunsuz bir zamanda zeytinyağı bitebilir ve yemek yapmakta zorlanabilirsiniz.  

Bu küçük ama yararlı önerileri değerlendirerek her akşam ne yapacağınızı düşünmeye gereksiz vakit harcamayacaksınız! Üstelik bu akşamki menünüz için Akşam Menüde Ne Var? içeriğimize göz atabilirsiniz.

facebook twitter linkedin whatsappmail

Yorumlar

Yorum yapan
Muhammed Arslan

Muhammed Arslan Yemek tarifi uygulamaları çok işe yarıyor.

10.06.2021
Yanıtla
Nesrin Açıkgöz

Nesrin Açıkgöz Kabak

11.07.2021
Yanıtla
Nesrin Açıkgöz

Nesrin Açıkgöz Kabak

11.07.2021
Yanıtla
Nesrin Açıkgöz

Nesrin Açıkgöz Kabak

11.07.2021
Yanıtla
Nesrin Açıkgöz

Nesrin Açıkgöz Kabak

11.07.2021
Yanıtla
Nesrin Açıkgöz

Nesrin Açıkgöz Kabak

11.07.2021
Yanıtla
Nesrin Açıkgöz

Nesrin Açıkgöz Kabak

11.07.2021
Yanıtla
Nesrin Açıkgöz

Nesrin Açıkgöz Kabak

11.07.2021
Yanıtla
Nesrin Açıkgöz

Nesrin Açıkgöz Kabak

11.07.2021
Yanıtla