Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 21.01.2018 2 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

Alarm Durumunda Bu Besinlere Koş!

Canın şeker çekiyor ve artık kendini durduramıyorsun. İşte şekerden uzak durma sürecindeki en büyük tehlike bu anlarda gizli. Ya o seni alt edecek, ya da sen onu!

Alarm Durumunda Bu Besinlere Koş!

Tehlike çanları çalarken doğru besinlere koşarsan, diğer besinleri atlattın ve sağlam bir iradeyle yola devam ediyorsun demektir. Peki ama bu sağlıklı ve tehlikesiz alternatifler hangileri? Hemen sıralayalım:

Tarçın
Hem tatlı isteğinin giderilmesine hem de kan şekerinin düzenlenmesini sağlar. Yoğurt, süt ya da meyvelerin üzerine toz tarçın serpebilir; suyunu ya da çayınıçubuk tarçın katarak içebilirsin.

Kuruyemişler
Ara öğünlerde şekerli besinlerin yerini alabilecek kuruyemişler de tokluk hissetmende ve yine, kan şekerinin dengelenmesinde etkilidir.

Yoğurt, Kefir ve Probiyotik Yoğurtlar
Bu üçlüden birinin içine tarçın, kuru ya da taze meyveler katarak hem lezzetli hem de göze hitap eden bir tarif hazırlayabilirsin. Bu tarifi daha doyurucu kılmak istersen içine yulaf ezmesi ya da chia tohumu katarak da yiyebilirsin.

Taze ve Kuru Meyveler
Şeker ihtiyacını gidermek için aklımıza ilk gelenler taze ve kuru meyveler. Sağlıklı alternatifler olsalar da şeker oranlarından ve glisemik indekslerinden dolayı porsiyonkontrolüne dikkat etmen gerek. Şeker oranı ve glisemik indeksi daha düşük olanlarına yönelmek hiç de fena fikir olmaz!

Bitter Çikolata
Kakao ve şeker oranı düşük birkaç parça bitter çikolata yemek, daha fazla çikolata yeme isteğini yok ederek tatlı krizin sakince geçiştirmene yardımcı olur. Aman dikkat: Ne kadar yiyeceksen önüne o kadar miktarda çikolata koymayı unutma. Farkına varmadan bir paket çikolatayı bitirirsen son pişmanlık fayda etmez!

Keçiboynuzu
Keçiboynuzu da tatlı krizleriyle mücadelede oldukça etkili olan besinlerden. Kriz kapıyı çaldığında en yakın keçiboynuzuna sarılıp kemirmeye başlayabilir ya da yoğurduğuna ekleyerek yiyebilirsin.

facebook twitter linkedin whatsappmail

İlk yorumu sen yap

Yorum yapan