Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 24.05.2021 3 dakikada okunur
yorumlar
4
kaydet

Bulletproof kahve

Kahvenizin içerisine eklediğiniz hindistan cevizi yağı kilo vermenize yardımcı olabilir mi? Haydi konuşalım!

Bulletproof kahve

Son dönemlerde popülerleşen ve tok tutucu etkisinden bahsedilen bulletproof kahve, kahve ve hindistan cevizi yağı karışımında oluşan bir içecek çeşididir. Sağlıklı beslenme kitaplarıyla ünlü Amerikalı yazar ve girişimci David Asprey’e, Tibet gezisi sırasında yöresel bir lezzet olan yağlı çay (Po Cha ) ikram edilir. Çayın lezzetinden etkilenen yazarın aklına kahvenin içine yağ eklemek fikri gelir. Orijinalinde saflaştırılmış tereyağı, bir diğer adıyla ghee kullanılan bulletproof kahve, daha sağlıklı olması nedeniyle genellikle hindistan cevizi yağı ile yapılır. Peki bu kahvenin vücut üzerindeki etkileri nedir?

Bulletproof kahvenin faydaları

Kahve, içeriğindeki kafein ve antioksidan bileşenleri sayesinde hem fiziksel zindelik ve yüksek konsantrasyon sağlar hem de metabolizmanın çalışmasını destekler. Kahvenin içine eklenen hindistan cevizi yağı kahvenin metabolizma üzerindeki etkilerini artırır ve ek sağlık yararları ile daha besleyici olmasına katkıda bulunur. İşte, bulletproof kahvenin olası faydaları:

Hindistan cevizi yağı, orta zincirli yağ asitleri içerir. Bu yağ asidi çeşidi sindirildikten sonra ketonlara ayrılır. Ketonlar beyin tarafından kolayca sindirildiği için beynin enerji için glikoza ve dolayısıyla insüline olan ihtiyacını azaltır. Özellikle epilepsi hastası çocuklarda uygulanan ketojenik diyet için hindistan cevizi yağı tüketiminin de, nöbet sıklığının azalmasına yardımcı olabileceği düşünülmektedir.

Kan şekeri regülasyonunda bozukluklar olan ve diyabet hastaları ara öğünlerinde hindistan cevizi yağlı kahve tüketerek, kan şekeri seviyelerinin düzenlenmesine destek olabilir.

Anne sütü içeriğindeki yağ asitlerine benzerliği ile dikkat çeken laurik asit, hindistan cevizi yağının ana bileşenidir. Kemik ve kemikler etrafındaki bağ dokuların güçlenmesini destekleyen laurik asit, aynı zamanda kemik esnekliğini artırarak kemik erimesi gibi hastalıkların tedavi sürecine yardımcı olur.

Hindistan cevizi yağlı kahveyi gün içinde tüketerek bağışıklık sisteminiz de güçlendirebilirsiniz. Antioksidan bileşenlere sahip olan içecek toksin maddelerin vücuttan atılmasını kolaylaştırarak vücudun enfeksiyonlara karşı mücadelesine destek olur.

Bulletproof kahve zayıflama üzerinde etkili mi?

Bulletproof kahveyi belki de en popüler hale getiren şey, zayıflama üzerinde etkisi olduğu inancıdır. Peki, gerçekten hindistan cevizi yağlı kahve zayıflatır mı? Öncelikle hiçbir besin ya da besin grubu tek başına kilo vermenizi sağlamaz. Yeterli ve dengeli bir diyet ile düzenli fiziksel aktiviteye ek olarak, günlük alınması gereken kaloriye uygun miktarda bulletproof kahve tüketimi aşağıdaki etkileri yaratabilir:

Sade kahve içine hindistan cevizi yağı eklediğinizde açlık hissinin bastırılmasını sağlayabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı mide tarafından geç sindirilir ve uzun süre tokluk hissi yaratır. Ara öğün ya da sabah aç karnına bulletproof kahve tüketerek kan şekerinizin aniden yükselmesini önleyebilir, bir sonraki öğünde kalori alımını azaltabilirsiniz.

Hindistan cevizi yağı sade kahvenin metabolizma hızlandırıcı etkisini artırır. Aynı zamanda enerji verici bir besindir. Özellikle spor öncesi bulletproof kahve tüketerek antrenman sırasında performansınızı ve dolayısıyla günlük kalori harcamanızı artırabilirsiniz.

Aralıklı oruç diyeti ya da ketojenik diyet yapıyorsanız hindistan cevizi yağlı kahve sizin için iyi bir enerji kaynağı ve besleyici bir ara öğün seçeneği olabilir.

facebook twitter linkedin whatsappmail

Yorumlar

Yorum yapan
Songül Öztel

Songül Öztel Severek tüketiyorum. ☕️

25.05.2021
Yanıtla
 Zeynep

Zeynep uygulama bayadır kasıyor yemek ekleyemiyorum

26.05.2021
Yanıtla
Seda Cr

Seda Cr Ben denedim yağ yuzeyde kalıyor pek hoşuma gitmedi bu

27.05.2021
Yanıtla
Chloe Ays

Chloe Ays Merhaba, Ben 3 ay icerisinde 35 kilo verdim. Fazla kilolar hepimiz derdi ve bu yuzden bir video cekip neler yaptim anlattim. Linkini birakiyorum. Herkese bol sans :) https://youtu.be/JVDzhLqUd94

08.10.2021
Yanıtla