Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 01.08.2022 3 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

Cildinize yapacağınız en önemli yatırım ne?

Sağlıklı yaş almak ve yaş aldıkça gençleşmek mümkün mü? Cildinize yapacağınız en önemli yatırımla genç kalmanın sırrını açıklıyoruz!

Cildinize yapacağınız en önemli yatırım ne?

Aynaya baktığınızda sağlıklı bir ciltle karşılaşmanın size hissettirdiklerini tahmin edebiliyoruz. Ancak maalesef sağlıklı bir cilde kavuşmak her zaman kolay olmuyor. Bu noktada cildinize yapacağınız yatırımlar ön plana çıkıyor. İşte bizde size düşük bütçeyle yapacağınız en büyük yatırımdan bahsedeceğiz! Güneş kremi, güneşten gelen zararlı ışınlara karşı cildimizi koruyan birleşimler içeren bir kremdir. Özellikle güneş ışınlarının etkisinin fazla olduğu yaz döneminde cildinizi korumak için en önemli silahınız. Peki güneş kremi kullanmanın önemi nedir, seçimi nasıl yapılmalıdır?

Güneş kremi kullanımı neden önemlidir?

Güneş, zararlı UVA ve UVB ışınları yayar. UVA ışınları cilt hasarları oluşturarak yaşlanmaya sebep olabilir. UVB ışınları ise güneş yanıkları ve cilt kanseri gibi sağlık sorunlarına yol açabilir. Güneş kremleri bu zararlı ışınlara karşı koruma sağlayan içerikleri sayesinde hem cilt hasarlarını hem de sağlık sorunlarını engeller. Güneşin yaydığı ultraviyole ışınlar sadece yaz aylarında değil, her mevsim cilde etki eder. Bu sebeple  kırışıklık, leke gibi yaşlanma etkilerini önlemek ve cildin nem seviyesini dengelemek açısından dört mevsim güneş kremini kullanmak gerekir.

Güneş kremi tercihi neye göre yapılmalıdır?

Güneş kremi seçimi yaparken en önemli etkenlerden birisi SPF, yani güneş koruma faktörüdür. En sık tercih edilen SPF aralıkları 15, 30 ve 50 olup SPF değeri arttıkça UVB ışınlarına karşı daha fazla koruma sağlanır. Yetişkinler ve çocuklar için farklı özellikli ürünleri tercih etmek önem taşır. Özellikle daha hassas cilde sahip çocuklar için SPF 50+ koruma değerine sahip güneş kremi tercih edilmelidir. Seçimi etkileyen faktörlerden birisi de cilt tipine uygunluktur. Yağlı cilde sahip kişiler, standart özellikli güneş kremleri yerine su bazlı güneş kremlerini tercih edebilirler.

Güneş kremi, güneşe çıkmadan en az 25 - 30 dakika önce açık olan her bölgeye uygulanmalı ve yedirilmelidir. Dışarıda kalma süresine göre kremin 2 - 3 saatte bir yenilenmesi daha iyi bir koruma sağlar. Eğer deniz kenarında kullanılıyorsa güneş kremini denize girmeden önce ve denizden çıktıktan sonra kullanmak gerekir.

Güneş kremi kullanmanın yararları nelerdir?

Güneşin insan vücudu üzerinde faydası olsa da, radyoaktif UV ışınlarının birçok olumsuz etkisi vardır. Güneş kremi kullanımı bu olumsuz etkileri engellemeye yardımcı olur. Krem kullanmanın faydaları ise şunlardır:

·       Foto yaşlanmayı durdurur.

·       Güneş yanıklarını önler.

·       Güneş lekelerini engeller.

·       Cilt kanseri ve cilt hastalıkları riskini azaltır.

·       Cilde nem kazandırır.

Güneşin ultraviyole ışınları sadece yaz aylarında değil, bulutlu günlerde de cildimize ulaşır. Bu sebeple her zaman sağlığımızı koruyacak önlemler alınmalı ve öğle saatlerinde güneş ışınlarından uzak durulmalıdır. Mevsime uygun kıyafet seçimleri, ultraviyole ışınlara karşı koruyucu özellikli güneş gözlükleri ve doğru güneş kremi seçimi uzun süreli sağlık sorunları ile karşılaşmayı engeller. Tüm bunların yanında düzenli güneş kremi kullanımıyla yaş aldıkça yaşlanmayan ve sağlıklı bir cilt hayal olmaktan çıkar.

facebook twitter linkedin whatsappmail

İlk yorumu sen yap

Yorum yapan