Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 17.10.2022 4 dakikada okunur
yorumlar
3
kaydet

Cilt bakım rutinine C vitamini serumu eklemek için 11 neden

Daha ışıl ışıl bir cilt isteyenler buraya! Aynaya baktığınızda gözünüz kamaşabilir.

Cilt bakım rutinine C vitamini serumu eklemek için 11 neden

Cildinize birçok yatırım yapıyor ve karşılığını alamıyor olabilirsiniz. Ancak C vitamini cilt için en önemli vitaminlerden biri, daha ışıl ışıl bir cilt için C vitamini serumunu deneyebilirsiniz. Peki nedir bu C vitamini serumu?

C Vitamini Serumu Nedir?

C vitamininin yaşlanmayı geciktirici ve pürüzsüz cilde olan etkisine bir yerlerde mutlak denk gelmişizdir. Diyetle C vitaminini alıyor olsanız da bunun doğrudan cilde fayda edeceğinin bir garantisi yok. Bu faydaları elde etmenin en iyi yolu ise C vitamini serumları.

Cilt bakım rutininde birçok ürün kullanıyorum ama C vitamininde kararsızım diyorsanız, işte rutinlerinize C vitamini serumunu dahil etmek için 11 Neden!

  1. Çoğu cilt tipi için güvenilir kabul edilir.

C vitamini kuru, karma ya da yağlı gibi her cilt tipine uygundur. C vitaminini herhangi bir yan etki yaşamadan uzun vadeli kullanabilirsiniz.

  1. Nemlendirir.

Yapılan araştırmalarda askorbik asit ve magnezyum askorbil fosfat gibi C vitamini türevlerinin cilt üzerinde iyi bir nemlendirici etkiye sahip olduğu gösterilmiştir.

  1. Cildi parlatır ve aydınlatır.

C vitamini melanin üretimini engelleyerek cildin ışıltı kazanmasını sağlar.

  1. Kızarıklığı azaltır ve cilt tonunu eşitlemeye yardımcı olur.

C vitamini antioksidan kapasitesi sayesinde cilt şişkinliğinin azalmasını sağlar. Aynı zamanda ciltteki koyu leke görünümünü azaltırken pürüzsüz bir alt ton kazanmanıza yardımcı olur.

  1. Hiperpigmentasyonun azalmasını destekler.

C vitamininin melanin üretimini engellediğinden bahsetmiştik. Aşırı melanin üretiminin neden olduğu yaşlılık lekeleri ve diğer güneş lekelerinin önüne geçer.

  1. Koyu göz altı görünümünü azaltır.

C vitamini serumlarının düzenli kullanımı göz altı bölgesini dolgunlaşmasını sağlar. Göz altını nemlendirirken oluşan ince çizgilerin görünümünü azaltır. 

Ek bilgi vermek gerekirse göz altı torbalarından kurtulmanın diğer bir yolu da cilt bakım rutinine retinol eklemek.

  1. Kolajen üretimini sağlar.

Kolajen yaşlanmayla beraber azalan ve kırışıklıklara sebep olan bir proteindir. C vitamini kolajen sentezini sağlamak için aracı görevi görür. Diyet sayesinde de kollajen alımını artırabilirsiniz. 

  1. Cildin sarkmasını önlemeye yardımcıdır.

Vücutta kolajen seviyeleri düştüğünde ciltte sarkmalar oluşur. C vitamini serumu sayesinde kolajen üretimini artırır ve sıkılaşma etkisini sağlamış olursunuz.

  1. Güneş hasarlarına karşı koruyucudur.

C vitamini güçlü bir antioksidandır. Antioksidanlar, güneşin zararlı ışınlarına karşı cilt hücrelerinin korunmasını sağlar. 

  1. Güneş yanıklarını yatıştırır.

Güneş yanıklarını azaltmada C vitaminin tek başına olan etkisi az olsa da E vitamini ile beraber kullanıldığında UV ışınlarına karşı oldukça koruyucudur. 

  1. Yaraların iyileşmesini hızlandırır.

C vitamini takviyeleri ciltteki antioksidan aktivitelerin artmasını bu sayede cildin iyileşme sürecinin hızlanmasını sağlar. 

C Vitamini Serumu Nasıl Kullanılır?

Olası alerjik reaksiyonların önüne geçmek için mutlaka önce küçük bir alana uygulamalısınız.

  1. Ön kol gibi küçük bir alan seçin.

  2. Az miktarda ürünü uygulayın ve 24 saat sürenin dolmasını bekleyin.

  3. Herhangi bir yan etki olmamışsa yüzünüze de uygulayabilirsiniz. Kızarıklık, kurdeşen ya da döküntü gibi yan etkiler oluşmuş ise kullanmayı bırakın.

Uygulama zamanında ürünün üzerindeki yer alan talimatları izleyin. C vitamini serumları genelde günde bir veya iki defa uygulanır. C vitamini serumunu kullanmadan önce temiz ellerle cildinizi temizleyin ve serumu uygulayın. Serumu uyguladıktan sonra cildinizi nemlendirmeyi unutmayın.

facebook twitter linkedin whatsappmail

Yorumlar

Yorum yapan
Yasin Sari

Yasin Sari Yazılar açılmıyor

21.10.2022
Yanıtla
Kübra Şener

Kübra Şener bende inanılmaz sivilce yaptı. Hayatımın ev sivilceli döneminde bile böyle büyük ve ağrılı sivilcem olmadı. Çok zor geçti

24.10.2022
Yanıtla
Gülcan Çılgın

Gülcan Çılgın harika bir ürün olduğunu söyleyebilirim ben sponsorluğunuda yaptığım ARTİSTRY ürünümüz olan c serumunu kullanıyorum.icerigi aşırı temiz bitkisel kimyasal ilacdan yoksun herkesin kullanması gereken bir c serumu

20.12.2022
Yanıtla