Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 04.01.2018 3 dakikada okunur
yorumlar
2
kaydet

Depresyon İhtimalini Azaltan 5 Madde

Depresyon eğilimini azaltmak için bu maddeleri uyguladığında ruh sağlığını olumlu etkilediklerini göreceksin!

Depresyon İhtimalini Azaltan 5 Madde

Depresyona modern hayat salgını demek herhalde yanlış olmaz. Öyleyse bu salgından kendimizi nasıl koruyacağımızı öğrenmeye mecburuz... Depresyon eğilimini azaltmak için bu maddeleri uyguladığında ruh sağlığını olumlu etkilediklerini göreceksin!

1-Evcil Bir Hayvan Sahiplen
Barınaklarda, sokaklarda size ihtiyacı olan öyle dost canlısı hayvanlar var ki... İnsanlardan beklentisi sadece sevgi olan, kendilerine gösterilen sevginin çok daha fazlasını karşısındaki kişiye veren muhteşem canlılar onlar! Evini bir hayvanla depresyon riskini azaltır. Bir hayvanı kısa bir süre sevip okşadığında bile vücudun seretonin, yani mutluluk hormonu salgılar. Üstelik bir köpek sahibiysen onu yürüyüşe çıkardığın her gün sen de yürümüş olursun ve diğer köpek sahipleriyle tanışarak sosyalleşirsin. Biliyorsun, egzersiz yapmak ve sosyalleşmek de depresyon ihtimalini azaltan faktörlerden. Eğer bu sorumluluğu taşıyabileceğini düşünüyorsan mutlaka evini bir hayvanla paylaşmalısın!

2-Balık=Depresyonsavar
Sağlıklı beslenmekle depresyon arasında doğrudan bir ilişki bulunduğu bilinen bir gerçek. Beslenme düzeninde sıkça balığa yer vermekle depresyondan korunmak arasındaki pozitif ilişki de birçok araştırmayla kanıtlandı. Balıktaki omega-3 yağ asitlerinin birçok açıdan beyin faaliyetlerini olumlu etkilemesi bu durumun sebeplerinden biri. Beslenme ve ruh sağlığı arasındaki önemli ilişki ve sık sık balık yiyen insanların çoğunun sağlıklı beslenmeye verdikleri önem düşünülürse bu durum daha da mantıklı hale geliyor. Ruh sağlığı her şeyden önce gelir diyorsan haftada en azından 2 gün balık pişirmende yarar var!

3-Egzersiz Yap
Egzersiz yapmak depresyonu önleyen en önemli adımlardan biri. Depresyon tedavisinin de bir parçası olarak kabul edilen egzersiz, vücudunda mutluluk hormonunun salgılanmasına yol açar. Egzersiz yaptığında vücudunu dinler, ona daha çok değer verir ve hayattan daha çok zevk alırsın. Bir arkadaşınla ya da bir grupla birlikte egzersiz yaptığında sosyalleşiyor olman da cabası!

4-Düzenli Uyu
Günlük rutinindeki düzensizlikler ve sık yaşanan değişimler de depresyon sebepleri arasında. Dolayısıyla düzenli uyumak ruh sağlığını korumada oldukça önemli. Her gün yatağa aynı saatlerde girip aynı saatlerde uyandığında ve uyumadan en azından 1 saat öncesinde televizyon ve internet kullanımını bıraktığında uyku kalitenin belirgin şekilde iyileştiğini göreceksin.

5-Monotonluğu Kır
Birçok kişi bu maddeden büyük sonuçlar çıkartıp karamsarlığa sürüklenecektir. Ama hayır, monotonluğu kırmak demek işinden istifa etmek ya da dünya turuna çıkmak anlamına gelmiyor! Daha ufak, günlük, standart işlerine ilişkin basit değişikliklerle de monotonluğun önüne geçmek mümkün. Her gün aynı şeyleri yaptığını düşünürsen ve bu fikre alışıp teslim olursan kapana kısılmış fare gibi hissetmen işten bile değil! Her günü bir öncekinden farklı kılmak senin elinde... Her gün geçtiğin sokakları, evleri incelediğinde bile bir sürü şeyi ıskaladığını görecek, ezberlediğini sandığın yerlerde farklılıklar bulacaksın. Bazen yeni bir arkadaş edinmek, bazen önyargılı olduğun bir konuda farklı düşünmeye çalışmak bile monotonluğu kırmana hizmet eder. Yeter ki iste!

facebook twitter linkedin whatsappmail

Yorumlar

Yorum yapan
Gamze Can Can

Gamze Can Can Uyku Temiz hava Spor Müzik Deniz

18.01.2018
Yanıtla