Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 15.07.2015 2 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

Dışarıda sağlıklı beslenme ipuçları

Dışarıda sağlıklı beslenme ipuçları

Dışarıda yemek yerken de sağlıklı seçenekler bulabilmek artık çoğunlukla mümkün. Ancak sağlıklı yemek konusunda doğru tercihler yapabilmek için öncelikle sağlıklı yemeğin ne olduğunu netleştirmek gerekir.

Sağlıklı yemekler aslında çoğunlukla düşünüldüğü gibi tamamen yağsız, tuzsuz ve tatsız yemeklerden ibaret değildir. Tam aksine, yağ ve karbonhidrat içeriği uygun miktarlarda olan, doyurucu ve lezzetli yemekler sağlıklı yemeklerdir.

Peki dışarıda yerken sağlıklı tercihler yapabilmek için nelere dikkat etmek gerekir?

Yağı fazla kaçırma

Restoranlarda başlangıçlar arasında gelen yağ ve balzamik sos sana karşı konulmaz gelebilir; ancak bu durum ekmekle birlikte yağ tüketimini artırmana, dolayısıyla kilo almana neden olur.  Aynı şekilde salata yediğinde üzerine yağlı soslar eklemek de fazladan yağ almana sebep olur.

Servis edilen başlangıçlardan yalnızca tadımlık alarak ve salatana fazla yağ içermeyen soslar ekleyerek durumun önüne geçebilirsin.

Seçimini sağlıklı menülerden yana kullan

Pek çor restoranın menüsünde artık “Diyet Yemekler” adı altında Sağlıklı yemekler de bulunmakta. Peki sağlıklı yemek seçimi yaparken nelere dikkat etmelisin?

  • Tercihini kızartma et/balık/tavuk yerine ızgaradan yana kullanmalısın.
  • Et tüketmek istemiyorsan, tahıllı bir salata tercih edin. 3 yemek kaşığı tahıl 1 dilim ekmeğe eş değer. Bu durumda salatanın içinde bulunacak tahıl miktarının 6 yemek kaşığını geçmemesinde fayda var. Eğer daha fazla miktarda tahıl içeriyorsa bu miktara göre gün içindeki ekmek tüketimini azaltmalısın.
  • Çorba içeceksen unsuz baklagil veya sebzeli çorbalar tercih etmelisin. Unutma 1 kepçe çorba 1 dilim ekmeğe eş değer. 1 porsiyonçorbada 1 kepçeden daha fazla var. Bu durumda siparişini verirken az çorba isteyebilir ya da hiç tercih etmeyebilirsin.
  • Sadece et tüketeceksen, et miktarının 90-120 gram olmasına özen gösterin. Eğer sabah kahvaltıda yumurta ve peynir gibi  protein içeren besin tüketmediysen bu miktar 180 grama kadar çıkabilir.
  • Canın illa tatlı istiyorsa diyet tatlılardan damağına uygun olanını bir sonraki ara öğününde tüketebilirsin.
facebook twitter linkedin whatsappmail

İlk yorumu sen yap

Yorum yapan