Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 05.04.2021 5 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

Diyetisyenlikte etkili sosyal medya kullanımı

Çağımızın getirdiği dijitalleşmeyle birlikte sosyal medya daha fazla potansiyel danışana ulaşmanın en büyük yollarından biri haline geldi. Peki siz, kendi hesabınızın görünürlüğünü artırmak için neler yapmalısınız? Diyetisyenlikte aktif sosyal medya kullanımı nasıl olmalı?

Diyetisyenlikte etkili sosyal medya kullanımı

Hayatın online platformda akmaya başlamasıyla birlikte birçok meslek grubu için yeni bir pazar yeri daha oluştuğunu söylemek mümkün. Sosyal medya bazılarımız için sadece kendimizi ya da arkadaşlarımızı paylaşmak için kullandığımız bir platform olsa da özellikle siz diyetisyenlerimiz için en geniş kitleye ulaşabileceğiniz ve hizmetinizi pazarlayabileceğiniz sınırsız bir alan. Artık hiçbir ücret ödemeden en etkili reklamı sosyal medya üzerinden yapabiliyorsunuz. Tabii bu noktada da İnstagram’ı etkin kullanmayı bilmek ve daha çok insana ulaşmanın yollarını aramak gerekiyor. Ancak maalesef hayatın hiçbir alanında olmadığı gibi sosyal medyada da emeksiz ilerlemek imkansız. En çok emeği verip, samimiyetini karşı tarafa en iyi ulaştıran kazanıyor. Sosyal medyada etkin olmanın ve sesinizi duyurmanın en iyi yolu: SOSYAL OLMAK! Peki sosyal olmaktan kastımız ne ve daha fazla kişiye nasıl ulaşırız?

Takipçi sayınızın bir önemi yok

Sosyal medyada en çok yanılgıya düştüğümüz konulardan biri başarıyı takipçi sayısıyla eşleştiriyor olmamız. Eğer amacımız takipçi sayımızı artırabilmekse işimiz kolay ama bizim içeriğimizle ilgilenmeyen insanların bizi takip etmesinin bize yararı ne kadar olabilir? Özetle; takipçileriniz sağlıklı beslenme ya da beslenme danışmanlığıyla ilgili kişiler değilse kaç takipçiniz olduğunun hiçbir önemi yok. Örneğin İstanbul’da bir işletmeniz olduğunu düşünün, takipçi sayınız hedeflerinizi karşılıyor ancak takipçi kitlenizin büyük bir çoğunluğu farklı şehirlerde. Bu sadece sizi izleyecekleri ama asla sizin hizmetinizden yararlanmayacakları anlamına geliyor. İşte sağlıklı beslenmeyle ilgisi olmayan ve kilo yönetimi konusunda destek istemeyecek kişilerin sizi takip etmesi de tam olarak bu noktaya çıkıyor. O halde sosyal medyanızı etkili hale getirmeye takipçi sayınıza takılmadan ilgili kişilere ulaşmayı hedeflemekle başlayın.

Sizinle ilgili kişilere nasıl ulaşırsınız?

İnstagram’ı etkili kullanmanın en önemli adımlarından birinin sosyallik olduğundan bahsettik. Gelin bunu biraz daha açalım. Sizi takip eden insanlar hesabınızın arka planında kimin olduğunu bilsinler ve sizi tanısınlar. İletişime açık olun. Bu noktada da 9X9 Taktiği olarak adlandırılan yöntemi deneyebilirsiniz.

9X9 Taktiğinde aslında günlük 10 dakikanızı alacak ancak geri dönüşlerini mutlaka göreceğiniz bir yoldan bahsedeceğiz. Bu yöntemle sizin hizmetiniz ile alakalı olma olasılığı en yüksek 9 hashtag veya lokasyondaki en çok etkileşim alan 9 içeriğe her gün yorum yapın ve insanlarla sohbete katılın. Örneğin kilo verme serüvenini paylaşan bir kişinin, yediklerini paylaştığı bir fotoğrafa minik bir öneride bulunabilir ya da hesabınızın ilgisini çekebileceğini düşüneceğiniz bir kişinin fotoğrafına küçük bir bilgi bırakabilirsiniz. Bir fotoğrafı günde 10 kişi bile görse, 9 yorumunuzdan 90 farklı kişinin sizin isminizi görmesinden ve hesabınızdan haberdar olmasından bahsediyoruz. Yorum yapın, like’layın, takip edin, cevap verin, paylaşın. Sizi tanıdıkça sizinle iletişim kurmak isteyecekler ve iletişim kurmaya başladıkça sizden destek almaya daha da yaklaşacaklar.

Planlı ilerleyin

Öncelikle paylaşım sayınızı bir düzene oturtarak başlamanızda fayda var. Bunu gerçekten bir iş olarak görüp planlı ilerlemek sizi oldukça ileriye taşıyacak. Çünkü bir var olup bir yok olduğunuzda hem İnstagram’daki görünürlüğünüz düşüyor hem de takipçileriniz sizi unutmaya başlıyor. Postlarınızı önceden planlayın ve paylaşımlarınızın etkileşimlerini gözlemleyin. Haftalık kaç post hedefliyorsunuz? İçerikleri nasıl dolduracaksınız? En çok ne tür paylaşımlarınız reaksiyon alıyor? Hangi paylaşımlarınız sizi daha çok yeni insana ulaştırıyor? Gözlemlerinizi yaptıktan sonra planlamalarınızı bu doğrultuda yenileyin. Bununla birlikte etkileşim yaratanın ve sayfaya ziyareti arttıranın sadece postlarınız olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Storyleriniz de sayfanızın etkileşimini arttırarak daha çok insana ulaşmanızı destekliyor. İnteraktif paylaşımlarda bulunun. Anketlerinizle, yaptığınız mini testlerle kullanıcılara dokunun ve sizinle iletişime geçmelerine katkıda bulunun.

Kullandığınız hashtagleri gözden geçirin

Eğer İnstagram sayfanız doğru kullanıcıya erişsin istiyorsanız hashtagleriniz konusunda özenli davranmanız gerektiğini unutmayın. İnsanların sizi keşfedebileceği en önemli alan hashtagler. Hashtag seçimlerinizi yaparken paylaşımınızla ilgili olmasına özen gösterin. En çok paylaşım yapılan hashtagler sizi ileriye taşıyacak hashtagler olmayabilir. Bu yüzden hizmetinizle ilgilenecek potansiyel kitleyi düşünerek hashtag seçimi yapın. Örneğin #diyetisyen hashtaginde sizin gibi diyetisyenlerin paylaşımlarını görürken, #diyetteyim hashtaginde kilo verme serüvenini paylaşan potansiyel müşterilerin paylaşımlarıyla karşılaşabilirsiniz. Bu noktada gözlemlerinizi iyi yapmalı ve alanınızla ilgili doğru hashtagleri saptamalısınız. Ek olarak hashtaglerinizde içeriğinizi anlatmamaya dikkat etmenizde fayda var çünkü hashtagleri, paylaştığınız görselin neyi anlattığını belirtmek için değil içeriğinizi ilgili kişilerin görmesi için ekliyoruz. Ayrıca, sizinle alakalı alakasız birçok hashtag kullanmanız daha çok kişiye ulaşmanıza yardımcı olmayacağı gibi görüntü kirliliğine yol açacak ve paylaşımlarınızın etkileşimlerini düşürecektir. Hashtag konusunu ingilizce hashtaglerin sizi çok da ilerletmeyeceğini belirterek kapayalım. Keşfet sayfasının algoritmasında maalesef dil kıstası olmadığı için eklediğiniz yabancı hashtaglerin sizi Türkiye’deki potansiyel müşterilere ulaştırmaya yararı olmayacak.

Paylaşım saatlerinize dikkat edin

İçeriklerinizde etkileşimi artırmanın en önemli noktalarından birini paylaşım saatlerinize dikkat etmek oluşturuyor. Örneğin gece 2’de yaptığınız bir paylaşımla akşam 7’de yaptığınız bir paylaşımın ulaştığı insan sayısı bir olmayacak. Bu yüzden İnstagram hesabınızın istatistikler bölümünden takipçilerinizin en aktif olduğu gün ve saatleri inceleyip paylaşımlarınızı ona göre yapmaya özen gösterin. Diğer sosyal medyalarınızda da aynı şekilde sabah 8-10 arası işe gitme saatleri ya da akşam 5-7 arası iş çıkış saatlerinde etkileşimlerinizin daha yüksek olacağını görebilirsiniz.

Planlı ilerlediğinizde içeriklerinizi doğru doldurup doğru hashtagleri eklediğinizde bir kişinin üç, üç kişinin beş, beş kişinin ona katlandığını gözlemleyeceğinize ve potansiyel müşterilerinize ulaşacağınıza şüphe yok!

facebook twitter linkedin whatsappmail

İlk yorumu sen yap

Yorum yapan