Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 02.10.2017 1 dakikada okunur
yorumlar
2
kaydet

Diyette Mantı Yenir Mi?

Biraz reklam gibi oldu ama evet yenir:)

Diyette Mantı Yenir Mi?

Diyet aslında bir denge işidir cümlesini pek çok kez duymuşsunuzdur. Peki diyette dengelemek ne demektir? Nasıl yapılır?

Diyette dengelemek kişinin besinleri ve besin gruplarını tanıyarak bir besini başka bir besinin yerine tüketmesi demektir. Bunun için bir kaç örnek verelim. Örneğin öğünlerinizde 1 kepçe çorbanız var. Ama siz çorba değil de başka bir şey tüketmek istiyorsunuz. 1 kepçe çorbanızı 1 dilim ekmek veya 2-3 kaşık pirinç pilavı, bulgur pilavı, makarna gibi besinlerle değiştirebilirsiniz. Mesela cacığınız var. Cacığınızı da 2-3 kaşık yoğurt 1 bardak ayranla değiştirerek hareket edebilirsiniz. Etli sebze yemeği yerine tavuk soteyi ya da sebzeli tavuğu tercih edebilirsiniz. Bu şekilde dengelemelerle diyet planınınız daha çeşitli ve daha kolay uygulanabilir hale getirebilirsiniz. Ve bu da sizin diyet sürecinizi daha güzel geçirmenize daha rahat geçirmenize yardımcı olacaktır.

facebook twitter linkedin whatsappmail

Yorumlar

Yorum yapan
Zeynep Akçeşme

Zeynep Akçeşme Peki mantıyı neyin yerine tuketmeliyiz?

11.10.2017
Yanıtla
Meltem Baş

Meltem Baş Diyetisyen Rumeysa Bilici 6 yemek kaşığı yoğurt katılmamış mantı yemeğinin 240 kalori olduğunu bildiriyor. Bu kalori oranı 2 dilim ekmeğe ve 30 gram ete eşdeğerdir. Alıntıdır.

28.08.2020
Yanıtla