Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 17.08.2022 3 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

Doğal vücut peelingiyle vücudunuzu yenileyin!

Her evde bulunabilecek birkaç malzemeyle kendi vücut peelinginizi yapabilirsiniz! Üstelik bu peelingler vücudunuzu her zamankinden çok daha pürüzsüz hale getirecek.

Doğal vücut peelingiyle vücudunuzu yenileyin!

Vücudu ölü derilerden arındırmak ve derinlemesine temizlemek için vücut peelingi etkili yöntemlerden biridir. Aynı zamanda vücuda parlak bir görünüm kazandırmak ve lekelerden arındırmak için başvurulan bir cilt bakım rutinidir. Kusursuz bir cilde sahip olmak için evde kolayca hazırlayabileceğiniz pek çok doğal peeling olduğunu söyleyebiliriz. Biz de sizin için her evde bulunan malzemelerle birbirinden kolay ve birbirinden etkili peeling tarifleri hazırladık. Tamamen doğal malzemelerle hazırlayabileceğiniz en kolay vücut peelinglerini denemeyi unutmayın!

Limon ve Tuz Peelingi

·        1 tane  limon

·        2 yemek kaşığı zeytinyağı

·        2 tatlı kaşığı kaya tuzu

Malzemeleri bir kabın içinde karıştırın.  Bütün vücudunuza eşit miktarda uygulayarak 15-20 dakika bekletin. Bu tarifle cildinizi ölü derilerden arındırabileceğiniz gibi tıkanan gözenekleri temizleyebilir ve yumuşak bir cilde sahip olabilirsiniz.

Türk Kahvesi Peelingi

·        1 su bardağı Türk kahvesi

·        2 tatlı kaşığı tarçın

·        1 su bardağı toz şeker

·        1 su bardağı zeytinyağı

Malzemeleri eşit bir kıvam alana kadar karıştırın. Bu peelingi vücudunuzun tüm bölgelerine uygulayabilirsiniz. Özellikle batık ve tüylerin olduğu yerlere masaj halinde uygulayarak pürüzsüz bir görünüm elde edebilirsiniz. 15-20 dakika beklettikten sonra peelingi kolayca temizletebilirsiniz.

Bal ve Şeker Peelingi

·        3 yemek kaşığı bal

·        2 tatlı kaşığı şeker

Bu iki malzemeyi güzelce karıştırdıktan sonra vücudunuza dairesel hareketlerle uygulayın. 15-20 dakika beklettikten sonra peelingi vücudunuzdan temizlemek için duş alabilirsiniz. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu vücut peelingi, canlandırıcı ve besleyici bir özelliğe sahiptir. Aynı zamanda cildinizi derinlemesine temizler.

Limon ve Çilek Peelingi

·        1 tane limon

·        4 tane taze çilek

·        1 su bardağı toz şeker

·        3 yemek kaşığı yulaf ezmesi

·        3 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

Çok malzemeli olsa da kolay malzemelerden oluşan bu tarif, zengin içeriği ile cilde oldukça etkili bir bakım yapar. Öncelikle çilekleri ince ince doğrayıp püre haline getirin. Sonra limon suyunu ve diğer malzemeleri de ekleyerek güzelce karıştırın. Karışımı vücudunuzda istediğiniz bölgeye masaj halinde uygulayın, 20 dakika bekletin ve yıkayın. Elastikiyetini kaybeden cildi canlandıran ve hücre yenilemesi sağlayan bir vücut peelingi tariflerindendir. Aynı zamanda yaşlanma karşıtı etki gösterir ve kırışıklık, ince çizgi, sarkma gibi belirtileri en aza indirger.

Hindistan Cevizi Yağı ve Şeker Peelingi

·        2 yemek kaşığı avokado yağı

·        3 yemek kaşığı esmer şeker

·        2 tatlı kaşığı zeytinyağı

·        2 yemek kaşığı bal

·        2 tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı

Bütün malzemeleri bir kap içine alarak karıştırın. Ardından bütün vücudunuza eşit miktarda uygulayın ve 15-20 dakika bekletin. Ardından vücudunuzu ılık suyla yıkayın. Eğer kuru  bir cilde sahipseniz, sizin için oldukça iyi bir peelingdir. Çatlayan cilde iyi gelen bu peeling, nem oranı yüksek doğal yağları sayesinde cildinizin nem ihtiyacını karşılar ve yumuşak bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Vücut peeling tarif olarak evde hazırlayabileceğiniz en pratik tarifler bunlardır. Tamamen doğal içerikli bu peelingler ile kusursuz bir cilt görünümüne kavuşabilirsiniz.

facebook twitter linkedin whatsappmail

İlk yorumu sen yap

Yorum yapan