Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 30.03.2020 2 dakikada okunur
yorumlar
1
kaydet

Evde ekmek nasıl yapılır?

Salgın nedeniyle evlere kapananlar marketten alınanlardan daha temiz ve sağlıklı olacağını düşündükleri için evlerinde ekmek yapmaya başladılar. Evde ekmek yapmak düşündüğünüzden çok daha kolay.

Evde ekmek nasıl yapılır?

Süper kolay ekmek tarifi

Haydi çocuklarınızla birlikte mutfağa girin ve sağlıklı ekmek tarifimizi deneyin. Çünkü tek yapmanız gereken malzemeleri karıştırıp hamur elde etmek! Ekmek yapma makinesi almanız gerektiğini de düşünmeyin. Fırınlarımız ne güne duruyor?

Malzemeler

  • 500 gr tam buğday unu 
  • 7g kuru maya (1 paket)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 300 ml sıcak su

Nasıl yapılır?

Unu, mayayı ve tuzu büyük bir kaseye koyun ve ellerinizle karıştırın. Yağı 300 ml sıcak su ile karıştırın. Daha sonra yumuşak bir hamur elde etmek için un karışımına ekleyin. Hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye koyun ve yapışkan hissi geçene kadar yaklaşık 5 dakika yoğurun, ihtiyaç hissediyorsanız biraz daha un ekleyin. Derinliğine güvendiğiniz bir kabı biraz yağladıktan sonra hamurunuzu içine yerleştirin üzerini bir bezle kapatın. Yaklaşık 45 dakika mayalanmasını ve kabarmasını bekleyin. Fırınınızı 200 dereceye ayarlayın. Kabaran hamurunuzun üzerine birkaç eğik çizgi yapın. Ardından ısınmış fırına atın ve 30-35 dakika kadar pişmesini bekleyin. Ve tişte, süper pratik ekmeğiniz hazır!

Evde kaldığınız süreyi durumları düşünerek ve umutsuzluğa kapılarak geçirmeyin. Mutfağa girin ve sağlıklı yiyecekler yapmanın keyfini çıkarın. Bakalım hangi ekmek favoriniz olacak ya da makarnanıza hangi sosu ekleyeceksiniz?

Tohumlu kepekli soda ekmeği

Her gün ekmek almak için markete gitmek şu günlerde pek mümkün değil. Sizin için hazırladığımız bir başka kolay ekmek tarifi daha veriyoruz. İçerdiği tohumlar sindirim sisteminize iyi gelirken kepekli un kullandığınız için tükettiğiniz lif oranını da yükselteceksiniz.

Malzemeler

  • 450 gr kepekli un
  • 75 gr tohum karışımı ( susam, keten tohumu, çörek otu tohumu vb.)
  • 1 çay kaşığı karbonat (toz soda)
  • 150 ml doğal yoğurt- 450 ml su ile sulandırılmış
  • Tuz

Nasıl yapılır?

Fırını 200 dereceye ayarlayın.  Unu, tohumları, mutfak karbonatını ve bir tutam tuzu büyük bir kaseye koyun ve karıştırın. Yoğurdu iyice çırpın. İki ayrı karışımı birleştirin ve yumuşak, yapışkan bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hafifçe unlanmış bir yüzeye yatırın ve hamuru yaklaşık 18 cm çapında bir yuvarlak haline getirin. Yapışkanlığı geçmeyecek. Bu yüzden ekmek hamuru değil de çörek hamuruymuş gibi davranın. Ardından fırın tepsisine yerleştirin ve üst katmanı altın rengi olana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Afiyet olsun

Yediğiniz ekmeğin kalorisini sorgulamak için kaç kalori sayfasına göz atmayı unutmayın.

facebook twitter linkedin whatsappmail

Yorumlar

Yorum yapan
Yavuz Selim Güner

Yavuz Selim Güner Çok faydalı içerik

13.03.2023
Yanıtla