Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 22.05.2017 2 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

Ezber Bozalım: Yağları Ne Kadar Biliyoruz?

Son dönemin popüler içeriklerini ezbere kullanmadan önce onları mercek altına almaya ne dersin?

Ezber Bozalım: Yağları Ne Kadar Biliyoruz?

Çörek otu yağı

Bitkisel yağların en popüleri olan çörek otu yağı, kalbi korumasından sinüzit üzerindeki olumlu etkisine kadar sayısız faydaya sahiptir. A, B ve C vitaminleriyle birlikte kalsiyum, potasyum, magnezyum ve çinko da içeren çörek otu yağı, sindirim sisteminin de rahatlamasına katkı sağlar.

Nane yağı

Kas gevşetici özelliği nedeniyle ağrılarda kullanılan nane yağı, kan dolaşımının artmasına da yardımcı olur. Ayrıca ağız kokusunun giderilip nefesin tazelenmesinde de nane yağının payı vardır. Bunun yanı sıra özellikle migren hastaları baş ağrısı üzerindeki etkisi nedeniyle nane yağını sıklıkla kullanırlar.

Kekik yağı

Kekik yağı diz ağrısından diş ağrısına kadar birçok duruma destek olabilir. Anti bakteriyel olan bu yağ, yatıştırıcı özellik de taşır. Kekik yağının idrar söktürücü niteliği taşıdığı da tahmin ediliyor.

Limon yağı

Limon yağı cildi besleyerek tüm vücutta ferahlık yaşatır ve canlılık verir. Banyoda kullanıldığında zindelik veren limon yağı, şişliklerin giderilmesine de yardımcı olur. Ayak ve topuk bölgesine sürülecek limon yağı ise nemlilik vererek bölgenin yumuşamasını sağlar.

Avokado yağı

Avokado A, C ve D vitaminleri yönünden zengindir. Protein ve amino asitleri de yoğun bir şekilde barındırdığından hem saça, hem de cilde ışıltı katan maddeler içerir. Aslında bir nemlendirici özelliği de taşıyan avokado yağı, cilt tarafından kolayca emiliyor.

Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağı, tüm vücuda masaj yapıldığında nemlendiren oldukça faydalı bir yağdır. Özellikle saç kuruluğu yaşayanların eksik etmemesi gereken Hindistan cevizi yağı, hem saç tellerini kalınlaştırması hem de saç derisini beslemesi nedeniyle tercih edilir.

facebook twitter linkedin whatsappmail

İlk yorumu sen yap

Yorum yapan