Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 09.09.2015 3 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

Farkında olmadan yaşlandıran alışkanlıklarından kurtul

Farkında olmadan yaşlandıran alışkanlıklarından kurtul

Kendini aynada her gördüğünde biraz daha yaşlandığını görüyorsan, alışkanlıklarını tekrar gözden geçirmelisin. Hem kadınlar için, hem de erkekler için bilmeden uygulanan birtakım yanlış alışkanlıklar yaşlanmayı hızlandırıcı bir etki gösterebilir.

Gözlerini ovalama.

Gözlerinin çevresindeki hassas cildi ovalamak ve çekiştirmek, deride koyulaşmaya ve yıpranmaya yol açar. Ayrıca sürekli gözlerini ovalama veya kaşıma isteği duyuyorsan bu alerjik bir rahatsızlığın belirtisi de olabilir.

Uykusuz kalma.

Uyku vücudunun kendini yenilemesini sağlar. Her gece düzenli olarak 7-8 saat uyumaya çalışmalısın. Yatak odanın karanlık, serin ve sessiz olması ise vücudun için gerekli olan melatonin hormonunu salgılaman ve kaliteli bir uyku ile bedenini dinlendirmen için gereklidir.

Tıraş olduktan sonra cildini kuru bırakma.

Her sabah tıraş olmak cildinin sertleşip kurumasına neden olabilir, bu da erken yaşlanmaya yol açan nedenlerden biridir. Tıraş sonrası cildini yeniden nemlendirmek için krem kullanabilirsin.

Zararlı içecekler ve sigara kullanma.

Günlük ortalama 3 bardaktan fazla kahve ve çay tüketme. Kutu içecekleri ise mümkün olduğunca az tüket veya tüketeceksen de bardağa koyarak içmeye çalış. Çünkü kutudan veya şişeden içmen, ağzının çevresinde çizgiler oluşmasına neden olabilir. Aynı şekilde sigara içmek de (sağlığına verdiği diğer birçok zararın yanı sıra) içerken dudaklarını büzdüğün için bu etkiyi yaratır.

Her kırışıklık kremini kullanma.

Cildi iyileştirmek için genellikle etinol, peptit ve antioksidan gibi maddeler içeren kremler kullanılır; ancak temizleyiciler bunları içermez. Dolayısıyla temizleyici özelliği olan kremlerin cildin için olumlu etkisi olacağı gibi bir beklentiye girmemelisin.

Stresten uzak dur.

Sürekli endişe duymak, vücudunun da strese girmesine ve erken yaşlanmana neden olur. Stres hormonu olan kortizol, cildinin sarkmasına ve kırışıklıklara yol açar.

Hareketsiz kalma.

Uzun süre bilgisayar başında hareketsiz çalışmak hem yüzünde hem de vücudunda hantallığa neden olarak kırışıklıkların ortaya çıkmasını kolaylaştırır. Fırsat buldukça ofis ortamında yapabileceğin yoga veya egzersiz  hareketlerine başvurabilirsin. Böylece kaslarını çalıştırarak daha dinç kalabilirsin.

Kambur durma.

Kendini buna alıştırmadıysan, sürekli dik oturmak sana zor gelebilir ancak kambur durmak vücudunun şeklini bozar. Omurganın iyiliği için ve ilerde vücudunun kamburlaşmasını önlemek adına duruşuna çok dikkat etmelisin. Masa başında çalışırken nasıl oturman gerektiğine buradan  göz atabilirsin.

Güneş kremin ve gözlüğün olmadan güneşe çıkma.

Güneş ışınları cildinin erken yaşlanmasına ve lekelenmesine neden olur. Bu nedenle cildini her mevsim güneş kremiyle, gözlerini de UVA/UVB koruyuculu olan bir güneş gözlüğüyle korumalısın.

Sabunla cildini kurutma.

Çok fazla sabun kullanmak hem kadınların hem de erkeklerin cildindeki doğal yağları soyar. Kuruyan cildin de kendini dış etkenlerden koruyamayarak, daha da fazla kurur. Cildini nemlendirici içeren temizleyicilerle yıkamayı tercih etmelisin.

Televizyon karşısında uzun süre oturma.

Uzun süre oturarak televizyon seyretmek hareketsiz kalmana neden olur ve de gözlerini yorar. Bu da uzun dönemde yaşlanma belirtilerinin daha hızlı ortaya çıkmasına sebep olur. Bunu önlemek için, örneğin maç veya film izlerken mola verip kendine içecek bir şeyler alabilirsin.

facebook twitter linkedin whatsappmail

İlk yorumu sen yap

Yorum yapan