Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 11.11.2021 2 dakikada okunur
yorumlar
1
kaydet

Fit kabak tatlısı tarifi

Havaların soğumasıyla birlikte aklınıza gelen ilk tatlı ne oluyor? ''Aklıma gelmese daha iyi, diyetteyim!'' diye düşünmeyin. Sizin için fit kabak tatlısı tarifi hazırladık!

Fit kabak tatlısı tarifi

Kabak tatlısı, kış mevsimi dendiğinde aklımıza ilk gelen tatlı çeşitlerinden biri. Zengin vitamin ve mineral içeriğinin yanı sıra yüksek lif oranıyla da dikkat çeken balkabağı, ülkemizde geleneksel kabak tatlısının ana malzemesi. Özellikle yılbaşı akşamlarında ve özel davetlerde sofraların vazgeçilmezi. Diğer tüm tatlılarda olduğu gibi kalori içeriği açısından yüksek olan kabak tatlısını suçluluk hissetmeden yemeye ne dersiniz?  İşte, kilosuna dikkat edenler ve diyet programı uygulayanlar için de ideal bir seçim olan fit kabak tatlısı tarifi…

Malzemeler

  • 3 dilim balkabağı ( 400-450 gram)
  • 4 adet hurma
  • 4 adet kuru erik ya da kuru kayısı
  • 1 çubuk tarçın
  • 3 karanfil
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 yemek kaşığı bal ya da pekmez
  • İstenildiği kadar ceviz ya da fındık

4 kişilik fit kabak tatlısının hazırlama süresi yaklaşık 40 dakika ve pişirme süresi 35 dakikadır. 1 porsiyon fit kabak tatlısı yaklaşık 140 kaloridir. Ayrıca 5 gram protein, 7 gram karbonhidrat ve 10-12 gram yağ içerir. A ve C vitaminleri ile potasyum, kalsiyum, demir mineralleri açısından da zengindir. Yüksek oranda lif içerdiğinden dolayı kan şekerinin ani yükselmesine de engel olur.  Daha düşük kalori için üzerine bal ve tahin dökmeden kullanabilirsiniz.

Hazırlanışı

Balkabağını kesilmiş ya da doğranmış almak yerine kabuklu alarak vitamin, mineral kaybını önleyebilirsiniz. Kabuklarını soymak ve dilimlemek için daha büyük ve keskin bıçak kullanmanızda fayda var. Lezzetiyle damaklarda şenlik havası yaratan fit kabak tatlısının adım adım hazırlanışı şu şekildedir:

·       Öncelikle balkabağını ortadan ikiye kesin ve 3 dilimlik miktarı ayırın. Geri kalanını streç filmle kaplayarak buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

·       Balkabağının kabuklarını soyduktan sonra geniş bir kaba doğrayın. Yine geniş bir tencereye 1-2 litre su alın ve kaynatın.

·       Kaynayan suyun içine doğradığınız kabakları, hurma ve kuru erikleri atın. Dilerseniz kuru erik ve hurmaların çekirdeklerini çıkarabilirsiniz. Böylece aromaları suya daha fazla geçer.

·       Tencereye karanfil ve kabuk tarçını da ekleyerek tüm besinler yumuşayıncaya kadar kaynatın.

·       Besinler yumuşadıktan sonra süzgeç yardımıyla sularını süzün ve oda sıcaklığında tatlı malzemelerini soğumaya bırakın.

·       Soğuyan kabak tatlısını servis tabağına alabilir ve üzerine isteğiniz doğrultusunda bal ve tahin ekleyebilirsiniz. Bal ve tahin eklerken miktarlarına dikkat etmeyi unutmayın.

·       Son olarak fındık ya da cevizleri rondodan geçirip (dilerseniz her ikisini de kullanabilirsiniz) fit kabak tatlısının üzerine serpebilirsiniz. Fit kabak tatlısı servise hazır!

facebook twitter linkedin whatsappmail

Yorumlar

Yorum yapan
Zeliha Güler

Zeliha Güler Mükemmel

27.10.2022
Yanıtla