Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 25.11.2016 1 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

Florid nedir? Yalnız dişler için mi gereklidir?

Florid nedir? Yalnız dişler için mi gereklidir?

Flor, diş ve kemik sağlığının temelini oluşturan bir tür maddedir. Diş çürümeleri, kemik erimesi, kemikte kırılmalar, flor ne kadar çoksa o kadar az olur. Büyüme ve gelişmede bir gereklilik taşımayan floru, çocukların günlük 1-2 mg, yetişkinlerin ise 2-3 mg kadar alması yeterlidir.

Flor kaynakları nelerdir?

Çay ve deniz ürünleri en sağlam flor kaynaklarıdır. Özellikle somon balığında yoğun bir şekilde flor bulunur. Ayrıca tavukta da florürün önemli miktarda olduğu bilinir. Vücutta bulunan toplam florür, her ne kadar kemik ve dişlere dağılmış olsa da çürükler bazı hastalıklara yol açtığından büyük önem taşır.

Flor eksikliğinde ne olur?

Florün yetersizliği dişleri zayıflatır ve çürümeye hız katar. Ayrıca diş sararması ve diş minesinin tahribi de bu maddenin eksikliğinde ortaya çıkar.

Flor vücutta nasıl görev yapar?

Florün emildiği yer mide ve ince bağırsaktır. Dolaşımdaki florür kemikte birikmez, burada en çok kalsiyum ve fosfattan oluşan maddeler bulunur. Florür, bu maddelerin içinde bulunan iyonlarla yer değiştirir ve yoğunluğu artırır. Florürün hızlı ve küçük bir molekül olması bu durumu sağlar. Bu şekilde işlev kazanan flor, dişleri parlatır ve kemik minerallerini dengede tutar.

facebook twitter linkedin whatsappmail

İlk yorumu sen yap

Yorum yapan