Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 02.09.2015 2 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

İdeal vücut görünümüne kavuşmak için öneriler

İdeal vücut görünümüne kavuşmak için öneriler

İstediğin kadar kiloyu hızlıca verdin ancak ne yazık ki istediğin görünüme hala kavuşamadın. Sebebi oldukça basit… Kilo vermek ile ideal vücut görünümüne kavuşmanın farklı kavramlar olduğunu bilmelisin ve buna göre hedefini kilo kaybı değil, ideal görünümüne kavuşmak olarak değiştirmelisin.

Kilo vermek;  en basit haliyle genel vücut ağırlığının azalmasıdır ve bunu sadece olduğun kiloyu gösteren bir tartıda gözlemleyebilirsin. İdeal vücut görünümüne kavuşmak ise, kişiye özeldir ve yağ, kas ve su dengesinin ihtiyaç duyulan duruma gelmesi anlamına gelir. Aynı kilodaki iki farklı kişinin ideal vücut dengesi aynı olmadığı için görünümleri de farklı olacaktır.

Peki, ideal vücut görünümüne kavuşmak için nasıl bir yol izlemek gerekir?

  • Sağlıklı beslendiğinden emin ol.Şok diyetlerle yanlış beslenerek verdiğin kilo sırasında kas kayıplarına da yol açtığını bilmelisin. İdeal vücut görünümüne kavuşmak için su veya kas kütlesinden değil, yağlardan kaybetmen gerektiğini unutma. (Çalışırken sağlıklı beslenme tüyolarını buradan öğrenebilirsin.

  • Ölçümlerini düzenli yaptır. Sadece kilo kaybına odaklandığında, vücudunun ne kaybettiğini bilemeyebilirsin. Ancak, yağ kas ve su ölçen tartılarla düzenli olarak tartılarak ideal vücut görünümüne kolaylıkla kavuşabilirsin. Örneğin daha çok yağ kaybetmen gerekirken su kaybederek kilo vermişsen, yağ yakan ve metabolizmanı hızlandıran besinlere yönelmen gerekebilir. Aynı şekilde su oranın yükseliyorsa, ödem önleyici besinler alman faydalı olacaktır.

  • Tükettiğin karbonhidrat, protein ve yağ miktarlarının dengeli olmasına dikkat et.Öğünlerde, tabağında üç besin grubundan da besin olmasına dikkat et. Miktarlar konusunda ise aşırıya kaçmamaya özen göstermelisin! Karbonhidrat ihtiyacını beyaz un, şekerli gıdalar gibi basit karbonhidratlar yerine tahıllar, kuru baklagiller gibi kompleks karbonhidratlardan karşılamanı öneririz. (Çalışırken sağlıklı beslenme tüyolarını buradan  öğrenebilirsin.)

  • Su tüketimini artır.Özellikle spor yaptığın günler su ve su içeren besin tüketimine özen göster. Su tüketmek hem toksinleri atmanı sağlar, hem de yağ yakımı için ihtiyacın olan metabolizma hızını artırır.

  • Haftada 3 - 6 gün tüm vücudunu çalıştırmaya yönelik antrenmanlar yap. Sporu ihmal etme ve unutma; kas oranın ne denli artarsa, o kadar fazla yağ yakarsın! (Kardiyo ve kas egzersizlerinin farkını buradaöğrenebilirsin.)

Diyetkolik.com İpucu: Diyetkolik.com’da ideal kilonu ve vücut yağ oranını buradan hesaplayabilirsin.

Dilersen hedefine yönelik bir diyet listesi ve egzersiz programı da edinerek, istediğin sağlıklı görünüme daha kolay ulaşabilirsin!

facebook twitter linkedin whatsappmail

İlk yorumu sen yap

Yorum yapan