Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 29.11.2019 4 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

İşte daha fazla hareket etmenin ve daha çok adım atmanın yolu

İş yoğunluğundan ve yüklendiğimiz diğer sorumluluklardan egzersize vakit mi kalıyor sanki! Eğer sık sık bu tip bahanelerin arkasına sığınıyorsanız tam da size göre tüyolarımız var...

İşte daha fazla hareket etmenin ve daha çok adım atmanın yolu

Sağlıklı yaşam bilincinin giderek arttığı günümüzde, düzenli egzersizin ve günlük adım sayısının sağlık üzerindeki sayılamayacak derecede çok olan olumlu etkileri de daha fazla fark edilir oldu haliyle. Evet, egzersiz yapan hemen hemen herkes kilo kaybı, kilo koruma ve duruş bozukluğunu düzeltme gibi hedeflerine çok daha kolay ve sağlıklı yoldan ulaşıyor. Bunun yanı sıra egzersiz yapmanın en önemli etkileri sağlıklı bir bedene sahip olmanın yanında ruh sağlığı üzerinde görülüyor.

Fakat bu etkileri gözlemlemek için her konuda olduğu gibi bu konuda da sürdürülebilir ve tutarlı bir yol izlemek gerekiyor. Peki bunun anlamı ne? Aslında yapmanız gereken şey oldukça basit: Diyelim ki yürüyüş yapmayı seviyorsunuz ama bunu öylesine, kafanıza estiğinde, hangi tempoda ve ne kadar süre yürüdüğünüzden bihaber şekilde yapıyorsunuz. Bunu daha bilinçli bir şekilde yapmaya ne dersiniz? Nasıl bir tempoda yürüdünüz? Toplam kaç dakika sürdü? Bu yürüyüşle kaç kalori yakmış oldunuz? Yürüyüş sırasında kaç adım attınız? 

Egzersiz sırasında bir yol arkadaşına mı ihtiyacınız var?

huawei watch gt

Tüm bu sorulara yanıt bulmak kolumuzdan #hiççıkarma’dığımız akıllı saatler sayesinde artık çok daha kolay! Huawei Watch GT 2 tüm bu soruların ve çok daha fazlasının cevabını bize vererek bir nevi yol arkadaşımız oluyor. Bu yolculukta kendimizi sürekli takip etmemiz ve kendimizle rekabet ederek motivasyonumuzu artırmamızda rol oluyor. Kısaca bu oyunda biz başrolsek o da en önemli yan rolü üstleniyor! 

Adım sayısı hesaplama, uyku kalitesi takibi, stres ve nabız ölçümü gibi temel konularda öne çıkan Huawei Watch GT 2, kullanıcılarına açık alan ve salon sporları dahil tam 15 farklı egzersiz moduna özel ayrıntılı analizler sunuyor. Bu noktada zaten düzenli egzersizi hayatına dahil etmeyi başarmış kişilerdenseniz bu ölçüm ve analizlerin ne kadar hayati olduğunu biliyorsunuz demektir. Fakat daha fazla hareket etmek, gün içinde daha çok adım atmak isteyip bunu nasıl gerçekleştireceğini bilemiyor ya da deneyip bir türlü başaramıyorsanız size bazı tavsiyelerimiz var!

Profesyonel bir sporcu değilseniz pek çoğumuz gibi egzersiz rutinlerinizi işten güçten ve sosyal hayatınıza ayırdığınız vakitten kalan zamanlara sığdırmaya çalışıyor olmalısınız. Bu durum elbette pek çok zaman “Spor salonuna gitmeye vaktim mi var sanki!” gibi serzenişleri beraberinde getiriyor. Fakat aslında asıl mesele fiziksel aktiviteyi bir görev olmaktan çıkarıp yaşam tarzı haline getirmekte. Bunu başardığınızda ne “spor salonuna gidememek” ne de “pilates derslerini sürekli kaçırmak” bahane oluyor. 

Fiziksel aktivite ve adımlarınızı alışkanlıklarınızın arasına “gizlice” yerleştirin

huawei watch

Egzersizi nasıl yaşam tarzı haline getirebilirsiniz? Öncelikle kendinizi tanıyarak işe koyulun. Bu konuda farkındalığınızı artırdıkça zaten kendinizle yarışmaya ve hareketsiz geçirdiğiniz günlere yanmaya başladığınızı göreceksiniz. Hemen birkaç örnek verelim: Sabah uyandınız ve işe gitmek için arabanıza yürüdünüz. Arabaya bindiğinizde akıllı saatinize baktınız ve on adım attığınızı gördünüz. Ertesi gün arabanızı bir sokak öteye park edin ve yirmi adım daha fazla atmış olun. Otobüs durağına mı yürüyeceksiniz? Hadi biraz daha tempolu yürümeyi deneyin. Diyelim günde beş kere asansör kullanıyorsunuz. Bugün üçünde merdiven basamaklarına yönelin. Evinize her gün yürüdüğünüz yoldan değil de, bir üst sokaktan yolu biraz uzatarak gidin. 

Özetle fiziksel aktivite ve adımlarınızı gizli gizli, “çaktırmadan” alışkanlıklarınızın içine yerleştirin. Sonra bir bakmışsınız kapladıkları yer giderek artmış ve akıllı saatinizde o gün yaktığınız kalori miktarı ve attığınız adım sayısı hiç tahmin edemeyeceğiniz noktalara gelmiş. Üstelik attığınız adım sayısı, gün içinde harcadığınız enerji ve dolayısıyla yaktığınız kalori miktarı arttıkça sanıldığının aksine çok daha yorgun değil, çok daha dinç hissedeceksiniz. Tam da yeri gelmişken, Huawei Watch GT 2 aracılığıyla hayatınızda harekete daha fazla yer verdikçe ve adım sayınız arttıkça iyiye gidecek olan nabız ölçüm sonuçlarınızı ve stres seviyesi analizlerinizi de bu cihaz üzerinden sürekli takip edebileceğinizi söyleyelim ve bu sayede çok daha fazla motive olacağınızı da garantileyelim.

Hiç kimse tam yürüyüşten dönmüşken adım sayısına ve yaktığı kalori miktarına bakmak için, nabzına ya da uyku kalitesine göz atmak istediğinde kararmış bir ekranla karşılaşmak istemez. Huawei Watch GT 2 bu açıdan maksimum pil ömrüyle beklentinizi tam anlamıyla karşılıyor. O derece ki tüm özellikleri açık haldeyken ve saatiniz telefonunuza bağlıyken yaklaşık 2 hafta kadar giden pil ömrü, bazı özellikleri kıstığınızda 1 aya kadar çıkıyor.

Sağlıklı yaşamın sırrı kesinlikle Kaf Dağı’nın ardında değil, sizin elinizde. Belki yalnızca biraz desteğe ve motive edilmeye ihtiyacınız var, o kadar! #hiççıkarma

facebook twitter linkedin whatsappmail

İlk yorumu sen yap

Yorum yapan