Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 27.04.2016 2 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

Kahvenin Faydaları

Kahvenin Faydaları

Sabah ilk telefon konuşmanı yapmadan önce veya gün içinde kısa bir molada en iyi eşlikçin kahven olabilir. Kahvenin çok içilmemesi gerektiği söylenir, ancak öyle değil. Türk kahvesi, hazır kahveler, filtre kahve, latte ya da cappuccino… Kahve eşliğinde verdiğin bu küçük molayla çok doğru bir hareket yapıyorsun.

 

Kahve için araştırmalar devam ederken şu ana kadar bilinen gerçekler şöyle;

 

-Kalp sağlığı üzerinde koruyucu etkiye sahip ve son yıllarda kansere ve diyabete karşı koruyucu etkiler gösterdiği tespitler arasında. Kan dolaşımını hızlandırdığından bir tür dolaşım bozukluğu olan selülit için de faydalı olduğunu söyleyebiliriz. Ancak tabi aşırıya kaçmamak kaydıyla, kahvenin içerdiği kafeini unutma. Günde iki bardak ideal bir ölçüdür

 

- Üst üste gelen müşteriler veya arka arkaya çalan telefonlardan sonra kahveyle  rahatlayabilirsin. Depresyon riskini düşürücü etkisi ve mutluluk hormonlarını salgılatması kahvenin psikolojik özelliklerindendir. Konsantrasyon güçlüğü yaşıyorsan da yine kahveden yardım alabilirsin.

 

- Kahve, tokluk hissi yaratması ve metabolizmayı hızlandırıcı etkisi ile zayıflamaya yardımcıdır. Masandan kalkamayacağın zamanlarda ve tatlı krizlerinde yağsız sütle ara öğün olarak kurtarıcın olabilir.

 

- Bilinen bir diğer gerçek ise kahvenin tam bir antioksidan deposu olduğudur. Antioksidanların beyin ve karaciğer üzerinde gösterdiği iyileştirici etki göz önüne alındığında kahve önemli bir gıdadır.

 

-  Ayrıca spor yaparken enerji artırmaya yardımcı olur.

 

Gün içinde kahveni keyifle yudumlaman dileğiyle…

facebook twitter linkedin whatsappmail

İlk yorumu sen yap

Yorum yapan