Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
26.04.2017 1 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

Kardiyo ile Kas Egzersizi Arasındaki Farklar

Kaslı olmak mı, sıkı görünmek mi? İşte tüm mesele bu! Bunun için öncelikle kardiyo ve kas egzersizlerinin kapsamını ve çalıştıkları alanları karşılaştıralım.

Kardiyo ile Kas Egzersizi Arasındaki Farklar

Kardiyo Egzersizleri

Yaparken nabzı hızlandıran, terleten, kalbe yönelik antrenmana kardiyo egzersizleri denir. Kardiyo egzersizlerinin en net örnekleri koşu ve bisiklet sürmedir.

Metabolizmayı hızlandıran, yağ yakan, eklemlerin kuvvetini artırmasını sağlayan ve dinçlik kazandıran kardiyovasküler hareketlerin düzenli aralıklarla uygulanması gerekir. Vücut üzerindeki olumlu etkilerini görmek için haftada en az üç saat olacak şekilde sağlıklı yaşama adapte edilebilir.

Kas Egzersizleri

Kas egzersizleri ise sadece kaslara yönelik egzersizlerle onları kuvvetlendirmeyi hedefler. İki gruba ayrılırlar: Ağırlık ve dayanıklılık.

Ağırlık egzersizleri dambıl, halter gibi çeşitli ağırlıklarla uygulanabildiği gibi vücudun ağırlığını kullanarak yapılan şınav, squat gibi hareketleri de içerir. Vücudun kas hafızası bu yolla artacağından görüntü giderek daha da sıkılaşır.

Dayanıklılık egzersizlerinin temelinde ise güce karşı direnç gösteren ekipmanlar kullanılır. Bunlar bir pilates topu veya bantlar olabilir. Hem kasları güçlendirmek hem de sıkılaşmak amaçlı yapılan dayanıklılık egzersizlerinde de görüntü daha fit bir hale gelir. Ancak kaslar hiçbir zaman ağırlık egzersizlerinde olduğu kadar belirginleşmez. 

facebook twitter linkedin whatsappmail

İlk yorumu sen yap

Yorum yapan