Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 19.09.2022 3 dakikada okunur
yorumlar
1
kaydet

Kendine iyi baktığın kadar doğaya da iyi bak!

Kullandığım şampuan hem saçımı beslesin hem de doğaya zarar vermesin diyorsanız bu yazıyı okumadan geçmeyin!

Kendine iyi baktığın kadar doğaya da iyi bak!

Son yıllarda Dünya bize bir şeylerin yolunda olmadığını anlatmaya çalışıyor. İklimler değişiyor, doğal afetler artıyor, hayvanların nesli tükeniyor…Tüm bu düzende bizler sürekli tüketmeye ve doğaya çok da aldırış etmeden yaşamaya devam ediyoruz ve maalesef yaptığımız çoğu eylemde doğaya zarar veriyoruz. Yediklerimiz, giydiklerimiz…Hepsinin üretim süreci Dünya’yı biraz daha yoruyor. Kullandığınız ürünlerin ambalajları, şişeleri, çöp poşetleri her biri doğada geri dönülmez hasarlar bırakıyor.  O yüzdendir ki son zamanlarda ‘’sürdürülebilir’’ kelimesi ön plana çıkıyor ve her şeyin geri dönüştürülebilir olması yönünde adımlar atılıyor. Siz de şimdiye kadar yaptıklarınızı telafi edemiyor olabilirsiniz ama bundan sonra vereceğiniz zararları azaltabilirsiniz.

İşte bu noktada kullandığınız ürünlerin doğaya saygılı ürünler olmasına özen gösterebilirsiniz.

Nedir bu doğaya saygılı ürün?

Doğaya saygılı ürünler organik veya tamamen doğal malzemelerden yapılan çevreye zarar vermeyen ürünlerdir. Bu ürünlerin pek çoğunda geri dönüştürülebilir, kompostlanabilir veya biyolojik olarak parçalanabilir ambalajlar kullanılmaktadır.

Örneğin NaturVital şampuanlarda tamamen PET’ten yapılmış %100 geri dönüştürülmüş ve geri dönüştürülebilir şişeler kullanılmıştır.

%100 geri dönüştürülmüş PET ile üretilen şişeler, 8 gram daha az plastik içerdiğinden önceki ambalajlara göre %25 plastik tasarrufu sağlıyor. NaturVital, bu şişeler sayesinde yılda ortalama 15.000 kg plastik tasarrufu yapmayı öngörüyor.

Ancak maalesef kullandığınız ürünlerde sadece ambalajlara dikkat etmek yeterli olmuyor. Kullandığınız ürünlerin içeriklerine de dikkat etmek önem taşıyor. Bu noktada sizi vegan şampuanlarla tanıştırmak istiyoruz.

Vegan şampuan nedir? Saç ürünlerinin vegan olmasını sağlayan şey ne?

Vegan saç ürünlerinde hayvansal hiçbir içerik bulunmaz, ürünler hayvanlar üzerinde teste de tabi tutulmaz. Vegan saç ürünleri, çevre dostu malzemelerle paketlenen doğal ürünlerdir. Cildi tahriş etmez ve sert kimyasal içermezler. Bu ürünlerin ana kaynağı genelde bitkilerdir.

Dikkat etmek gerekiyor ki, hayvanlar üzerinde test yapılmamıştır ibaresi kullanılan her ürüne vegan demek doğru olmaz, bu ürünler hayvan kaynaklı içeriğe sahip olabilir. Her zaman ambalajı kontrol etmeyi unutmayın.

Vegan şampuan kullanmanın faydaları nelerdir?

Vegan şampuanlar genelde doğal bileşenlerden formüle edilir. NaturVital ürünleri de vegan olduğu gibi aynı zamanda tamamen organik içeriğe sahiptir. Bileşimlerinde bulunan tüm bitkilerin saç ve vücut üzerinde farklı etkileri vardır. Bu sayede doğaya saygılı ürünler kullanırken aynı zamanda saçlarınıza ihtiyaç duyduğu desteği sağlayarak daha sağlıklı hale getirebilirsiniz.

Örneğin hassas saçlar için geliştirilen NaturVital şampuanda adaçayı kullanılırken, canlandırıcı etki beklenen şampuanın içeriğinde ginkgo biloba ve ginseng ön plana çıkmıştır. Saç dökülmesi için geliştirilen formülde buğday ve soya tohumu kullanılırken yağlı saçlar için geliştirilen kepek şampuanında yeşil limon, kadife çiçeği özleri ve meyan köküyle saç derisini iyileştirmek hedeflenmiştir.

Kısacası vegan saç ürünlerini kullanmak, çevreye katkı sağladığı gibi sağlıklı saçlara da kavuşmanızı sağlar. Şimdi önce saçlarınıza, sonra doğaya bir iyilik yapın ve kendinize uygun doğa dostu şampuanı keşfetmek için NaturVital ürünlerini incelemeden geçmeyin!

facebook twitter linkedin whatsappmail

Yorumlar

Yorum yapan
Gökhan Öztürk

Gökhan Öztürk Naturvital almayın. sabunla yıkanın çevreye daha az zarar vermiş olursunuz.

24.09.2022
Yanıtla