Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 29.08.2022 3 dakikada okunur
yorumlar
1
kaydet

Kilo vermek artık çok kolay!

Kilo vermek imkansız gözüküyor ve bir diyet listesine bağlı kalamıyorsanız buraya! Artık istediğiniz kiloya büyük bir hızla ulaşacaksınız!

Kilo vermek artık çok kolay!

Güzel ve fit bir görünüm neredeyse hepimizin hayallerini süsler. Yaz mevsimi yaklaştığında ya da davet, nişan, düğün gibi bir etkinlik planlandığında hemen acil kilo verme uygulamaları da devreye girer. Siz de kilonuzdan muzdaripseniz çareyi şok diyet ya da kısıtlı kalorili diyet gibi kısa süreli ve geçici çözümlerde arıyor olabilirsiniz. Bu tür uygulamalar doğru, sağlıklı ve dengeli beslenmeyi bir hayat tarzı haline getirmediğiniz sürece size ancak geçici çözümler sunar. Halbuki beslenme alışkanlıklarınızda küçük dokunuşlar yaparak bu sorunun üstesinden kolayca gelmeniz mümkün.

Beslenmenizdeki En Büyük Hatayı Keşfedin

Kilo yönetimi için beslenme stilinizdeki sorunu bularak işe başlayabilirsiniz. Sizin hatanız nedir? Gece yemek yemek mi, porsiyonları fazla tutmak mı? Karbonhidrat ve nişasta ağırlıklı beslenmek mi, yoksa fazla kola tüketmek mi? Beslenme tarzınıza dair bir öz eleştiri yapıp hatalı olduğunuz noktaları keşfederek daha emin adımlarla bu sürece başlayabilirsiniz.

Zayıflamak için Çok Sıkı Diyetler Uygulamaktan Vazgeçin

Kilo vermek için beslenme rutininizde yer alan ve uzak durmanız gerektiğini düşündüğünüz bazı gıdalardan ani ve sert bir biçimde vazgeçmek ya da sert diyetler uygulamak kısa bir süre içinde kararınızı değiştirmenize, eski beslenme alışkanlıklarınıza daha kontrolsüz bir biçimde dönmenize neden olabilir. Tabularla ve keskin kurallarla dolu bir beslenme stili oluşturmak yerine uzak durmanız gerektiğini bildiğiniz gıdaları diyetisyen kontrolünde ufak porsiyonlar şeklinde ve sık olmayan aralıklarla tüketmeniz daha mutlu bir şekilde bu süreci yönetmenizi sağlayabilir.

Öğün Saatlerinizi Sık Aralıklarla Değiştirmeyin

Beslenme düzeni hem yediklerinizi hem de öğün saatlerinizi kapsar. Öğün saatleri konusunda istikrarlı olmanız vücudunuzun dengesini destekler. Sürekli değiştirilen öğün saatleri ile vücutta panik hali meydana gelebilir ve kan şekeri düzensizliği sonucu yağ yakımı artabilir. Bu nedenle öğün saatlerinizi belirleyip buna uyarak beslenmeniz kilo kontrolü açısından oldukça önemlidir.

Kilo Yönetimi için Öğün Atlamayın

Kilo vermek için öğün atlamak gün içerisinde aldığınız kalori miktarının az olmasına neden olur. Bu ise günün ilerleyen saatlerinde daha çok yemek yeme ve atıştırma isteğinin oluşmasına zemin hazırlayabilir. Kan şekerinin düşmesi sonucu aniden açlık hissi oluşabilir, yeme ihtiyacı duyulabilir. Bunu engellemek için yapacağınız en doğru şey, öğün atlamamaktır. Herkesin öğünleri aynı sayıda ve sıklıkta olmak zorunda değildir. Size uygun öğün sayısını açlık hissinize göre keşfedin. Belki iki ana iki ara öğün yapınca iştahınızı kontrol altına alabiliyorsunuz belki üç ana öğün yeterli oluyor. Önce kendi öğünlerinizi belirleyin ve bunlara bağlı kalmaya özen gösterin. Ayrıca ara öğünlerde protein ve karbonhidratı aynı oranda tüketerek kan şekerinizi dengede tutabileceğinizi unutmayın. 

Bu küçük önerilerin etkilerini küçümsemeyin. Hayatınıza bu önerileri dahil edin ve kilonun aslında ne kadar kolay gidebildiğini keşfedin!

facebook twitter linkedin whatsappmail

Yorumlar

Yorum yapan
Aydan Muradova

Aydan Muradova gece süt içmek artık kilo aldırırmı?

30.08.2022
Yanıtla