Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 19.12.2016 2 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

Kış meyvelerinden mevsim smoothieleri

Kış meyvelerinden mevsim smoothieleri

Kış aylarında soğuk hava, yoğun tempo, ofisin kapalı ortamı seni her zamankinden daha fazla etkileyebilir. Bu dönemlerde vücudunu dinç tutmak ve bağışıklığını güçlendirmek için mevsim meyvelerinden hazırlayabileceğin smoothieler en büyük yardımcın olacak.


Ahududu Nar Smoothie:Kalp dostu ve antioksidan deposu bu karışımı yarım narın taneleri, yarım bardak ahududu ve bir bardak az yağlı yoğurdu blender’dan geçirerek hazırlayabilirsin.


Elmalı Sıcak Smoothie:Başta fazla sıra dışı gibi dursa da elmadan yapacağın sıcak smoothie, sana adeta elmalı pay yiyormuş gibi bir hissettirecek. Bunun için bir elmayı, yarım bardak suyu, çeyrek çay kaşığı vanilyayı, 1 tatlı kaşığı balı ve çeyrek çay kaşığı tarçını blender’da karıştırdıktan sonra ısıya dayanıklı bir kaba koyup mikrodalgada iki dakika ısıt.


Armutlu ve Zencefilli Smoothie:Vücudu adeta “tamir eden” bu içecek lezzetli bir bağışıklık dostu. Üstelik 1 armut, 1 çay kaşığının ucu kadar taze zencefil ve 5 çiğ bademi blender’dan geçirmek bu sağlık deposu smoothie için yeterli oluyor.


Muzlu Kış Smoothiesi:Bir bardak sıcak su, bir adet soyulmuş yerli muz, 5 adet kırılmış ceviz, 3 adet kuru hurma, bir çimdik tarçın ve bir çimdik vanilyayı blender’da karıştır. İşte kış aylarında seni dirençli tutacak içeceğin hazır.


Yulaflı ve Çikolatalı Smoothie:Sıradaki smoothie sağlıklı yaşamı benimseyen çikolata tutkunlarına geliyor. 200 ml badem sütü, 4 parça bitter çikolata, 1 çorba kaşığı yulaf, yarım muz, 6 badem, 1 çay kaşığı chia tohumu ve 2 çorba kaşığı soğuk su smoothienin malzemeleri. Isıtılmış badem sütünün içinde çikolataları erittikten sonra yulaf, muz, badem, chia tohumu ve suyu ekleyip blenderla dokusu kıvam alıncaya kadar karıştır. Dilersen smoothieni bir kahve termosunda ofise de götürebilirsin.

facebook twitter linkedin whatsappmail

İlk yorumu sen yap

Yorum yapan