Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 17.06.2021 2 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

Malzemeleri hazırlayın: Glutensiz poğaça yapıyoruz!

Eğer gluten intöleransınız varsa ya da kendinize yeni fit bir tarif arıyorsanız sizin için hazırladığımız bu tarifi mutlaka deneyin.

Malzemeleri hazırlayın: Glutensiz poğaça yapıyoruz!

Yeterli ve dengeli bir beslenme programı ve düzenli fiziksel aktivite ile ideal kilonuzu koruyabilirsiniz. Eğer fazla kilonuz olduğunu düşünüyorsanız; günlük kalori alımına dikkat etmeli ve yüksek kalorili besinleri diyetinizden uzak tutmalısınız.

Kilo vermek için beslenme programından çıkarılan besinler arasında ilk sırayı hamur işleri ve tatlılar aldığını biliyoruz. Ancak siz sabahları poğaçasız kahvaltı yapamıyor ve kilo verme uğruna yumuşacık lezzetli poğaçalardan vazgeçmek istemiyor olabilirsiniz. Diyetinize uymak ve sağlıklı beslenmek için hamur işlerini tamamen hayatınızdan çıkartmak zorunda değilsiniz. Daha sağlıklı ve düşük kalorili alternatif malzemeler kullanarak  hazırlanan fit tarif seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. İşte size özel düşük enerjili ve beslenme programına uygun fit bir tarif; glutensiz poğaça…

Glutensiz poğaça için malzemeler

Mis gibi kokusuyla sabah kahvaltılarınızı daha da keyifli hale getiren bu 6 kişilik fit tarif; bir porsiyonunda yaklaşık 122 kalori içerir. Aynı zamanda 13.3 gram karbonhidrat, 5.8 gram protein ve 4.8 gram yağ içeriği ile sporcu beslenmesinde de yerini alabilir. Hazırlanma süresi yaklaşık 30 dakika süren glutensiz poğaça için malzemeler:

  • 1 su bardağı glutensiz un
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • ½ paket hamur kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ tercihen zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı lor peyniri
  • Keten tohumu
  • Maydanoz
  • İsteğe göre karabiber, kırmızı biber

Glutensiz poğaça yapılışı

İster sabahları ister çay saatlerinde afiyetle yiyebileceğiniz glutensiz poğaça lezzetli olduğu kadar yapılışı da kolay pratik fit bir tariftir. Normal poğaçaya göre kalorisi daha düşük olsa da aşırı tüketmekten kaçınmalısınız. İşte lezzetine inanamayacağınız ve mutlaka demeniz gereken glutensiz poğaçanın yapılışı;

·       Yumurtalardan birinin sarısını ayrı bir kaba alın. Geri kalan yumurtaları ise başka bir kaba alarak iyice çırpın.

·       Geniş bir kaba glutensiz unu koyun ve bir çay kaşığı kadar tuz ile yarım paket kabartma tozu ekleyin. Ardından yoğurdu ekleyip karıştırın.

·       Hamur haline gelen karışıma çırptığınız yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin. Ardından zeytinyağını da ekleyip yoğurun.

·       Poğaça içi için maydanozları ince ince doğrayın. İçine lor peyniri ve baharatları ekleyip karıştırın.

·       Yoğurduğunuz poğaça hamurunu 6 parçaya ayırın ve her birine elinizle şekil verip içine hazırladığınız içi koyup kapatın.

·       Fırın tepsisine poğaçaların yapışmasını önlemek amacıyla fırın kâğıdı serin ve poğaçalarınızı yerleştirin. Üzerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve keten tohumu serpin.

·       Önceden 180 dereceye ısıttığınız fırına tepsiyi verin ve poğaçaların üzeri kızarınca fırından çıkarın. Glutensiz fit poğaçalar servise hazır!

facebook twitter linkedin whatsappmail

İlk yorumu sen yap

Yorum yapan