Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 08.08.2016 3 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

Mutluluk Rehberi: Hafif ve Neşeli Bir Yaz

Mutluluk Rehberi: Hafif ve Neşeli Bir Yaz

Yaz deyince çoğu zaman akla ilk gelenler; Hafif kıyafetlerle, Hafif yiyeceklerle, bolca temiz havada, sıcacık güneşte geçirilen zamanlardır. Bunlara, hafif ve keyifli bir ruh hali de eklendiğinde hem yazın güzel günlerinden daha çok tad almak, hem de kış aylarının dinamik ve güzel geçmesi için enerji depolamak mümkün olur.

 

Hafiflemek için basit ama çok etkili olabilecek birkaç yöntemden bahselim istiyoruz bu yazıda.

 

Bedenini seni hafif hissettirecek şekilde kullanmak;

 

Bedeninin duruşu, kendini enerjik ve hafif hissetmeni ya da ağır ve olumsuz duyguların ortasında kalmana neden oluyor. Kendi üzerinde aşağıdaki uygulamayı yaparak bunu fark edebilirsin.

 

Omuzlarını aşağıya düşürüp, yüzünü asıp, kaşlarını çat, ve biraz da içine kapanmış bir duruşla yere doğru bak, bedenin bu haldeyken nasıl hissediyorsun kendini?

 

Peki şimdi yukarıdakinin tam aksine,

 

Omuzlarını geriye doğru aç, omurganı dikleştir, başını yukarı doğru kaldır, yüz kaslarını gevşet ve karşıya doğru bak, derin ve keyifli bir nefes al. Şimdi nasıl hissediyorsun kendini?

 

Hafif ve iyi hissetmek, bedenin duruşu ile çok ilgili. Bunun farkında ol ve gün içinde kendine ara ara hatırlat bunu.

 

Enerjini yükseltecek türden müzikler dinlemek, söylemek ve  dans etmek.

 

Sabah saatleri zihnin en aktif olduğu zamanlardır. Zihin çok aktif olduğunda çoğu zaman olumsuz senaryolarla insanı ağırlaştırmaya sebep olur. Bunun önüne geçmenin ve tüm güne yayılacak bir hafiflik sağlamanın bir yöntemi de; güne neşelendiren ve enerjini yükselten bir müzikle ve hatta biraz dans ederek başlamaktır. Sabah duştan çıktığında, traşını olurken keyifle mırıldanabileceğin bir müzik kanalı açmak, hazırlanırken biraz sağa – sola salınabileceğin ritimde bir şarkı ile günü karşılamak, günün tamamını hafif ve neşeli geçirmen için harika bir başlangıç olur.

 

Çıplak ayakla toprağa, çime, kuma basmak;

 

Hemen hemen tüm günü ya bilgisayar başında ya da cep telefonu ile haşır neşir geçiriyorsun. Bu sırada bedeninin yüklendiği ve dışarıya vermediği elektiriği dışarıya atmak için en güzel yöntemlerden birisi çıplak ayakla çimende, toprağa basarak ya da kumda yürümektir.  Bunu yaptığında hem bedeninde biriken fazla elektiriği toprağa bırakır hem de sırt, bacak kaslarına ve birçok iç organına destek olacak bir egzersizi gerçekleştirmiş olursun.

 

Kullandığın eşyaların sayısını azaltmak;,

 

Son dönemde Kuzey Amerika’da insanların kendilerini daha mutlu hissetmeleri için ortaya çıkan keyifli akımlardan birisi; alışveriş yapmadan ve toplamda 100 adet eşya ile yaşamak. Yani kullandığın, sahip olduğun eşyaların tamamının 100 adet olması.  Gardrobunda giymediğin sadece dolap bekleyen kıyafetleri elden çıkartmak,  kullanmadığın kozmetik ürünlerini vermek, “belki bir gün bununla bir kahve içerim.” diye boşuna beklettiğin bir fincanı onu her gün kullanacak birisine hediye etmek. Az eşya ile yaşayarak hayatını daha basit yönetebileceğin bir hale getirmek.

 

Unutma, hafif ve mutlu olduğunda daha çok güler eder, kendini daha enerjik hisseder, daha canlı olursun…

 

Hafif ve keyifli bir gün olsun…

 

facebook twitter linkedin whatsappmail

İlk yorumu sen yap

Yorum yapan