Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 05.09.2016 2 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

Mutluluk Rehberi: Mutluluğun

Mutluluk Rehberi: Mutluluğun

Mutluluk,  kelime anlamına bakıldığında tüm istenilenlere, özlemlere eksiksiz ve sürekli olarak ulaşılmaktan doğan hal olarak  tanımlanmaktadır.

 

Bununla birlikte, mutluluk, çoğu zaman karşıdaki insandan, içinde olunan durumdan, olaydan ya da ortamdan kaynaklandığı zannedilen bir kavramdır. Bu nedenle de peşinden koşulan ve genelde de sadece kısa sürelerle yakalanan bir hal olarak kalır.

 

Mutluluğu sürekli ya da en azından daha çok yaşadığın bir şekile getirebilmek için önemli birkaç noktadan bahsedececeğiz bu yazıda.

 

İlki; Mutluluğunu diğer insanlar, olaylar ve durumlara bağlamamak;

 

Aynı şekilde mutsuzluğunun kaynağını da diğer insanlar, olaylar ve durumlar olarak görmemek.

 

Mutluluğunu sürekli kılabilmenin en güzel yolu,  “Mutluluğunun Nedenini Dışarıya Bağlamamak”  ve bunun için dışarda bir sorumlu aramamak, diğerlerini suçlamaktan vazgeçmek ve en önemlisi bunu bir yaşam felsefesi haline getirmektir.

 

İkincisi; Mutluluğunu bilinçli olarak arttırmanın yollarını bulmak. Kimseye bağlı olmadan, sadece kendinleyken seni mutlu edenlere, iyi hissettirenlere dikkatini vermek ve bunların gün içinde sayılarını arttırmaya dair kendine söz vermek.  Temiz hava aldığında, sevdiğin bir şarkıyı dinlediğinde, meditasyon yaptığında, doğa yürüyüşüne çıktığında, spor yaptığında, yazı yazdığında, gökyüzüne baktığında içinde kıpır kıpır harekete geçen o mutluluk titreşimini fark edip, bunların sayısını arttırmaya odaklanmak.

 

Üçüncüsü; Olaylara bakış açını yakalamak. Aynı olay bir kişiyi çok mutlu edebilecekken, bir başkasını çok mutsuz edebilir. Bunu belirleyen ise, olaylara bakış açın ya da algındır. Olaylara bardağın boş mu yoksa dolu tarafından mı baktığını fark ettiğinde ve olumlu bakmak yönünde seçim yaptığında, bir süre sonra otomatik olarak  bu şekilde yaklaşmaya başladığını görebilirsin.

 

 

Dördüncüsü; beklentilerini fark etmek. Yeni birşeye başlayacağın, yeni bir insanla tanışacağın, bir yere ilk defa gideceğin zaman, tüm bunlar olmadan önceki beklentilerin, onlarla karşılaştığın zamanki mutluluğunu etkiliyor. Çoğu zaman duruma dair düşük ya da yüksek beklentin olduğu için, olay daha gerçekleşmeden, çoktan yaşamış gibi ne hissettireceğini peşin peşin belirlemiş oluyorsun. Sözün kısası, beklentilerin herşeyin tüm süprizini ortadan kaldırıp, o anın tadını doya doya çıkartmaktan da alıkoyuyor seni. Hayatına gelecek her yeni şey için yeni bir sayfa açman ve beklentilerin yerine o anda deneyimlediklerine odaklanman, mutluluğunu derinden etkiliyor.

 

Peki bu noktaları bilmenin bana faydası ne dersen? Tüm bunları günlük yaşamına dahil edebilir ve bilinçli olarak neler yaptığını görebilirsen, başkasına ve  zihnine bağımlı kalmadan sürekli olarak mutlu olabilmen için direksiyona sen geçersin.

 

Herkesten ve herşeyden bağımsız olarak, özgürce mutlu olmanın tadını çıkarttığın bir gün olsun…

facebook twitter linkedin whatsappmail

İlk yorumu sen yap

Yorum yapan