Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetisyen Djejhan Dırama 09.03.2020 2 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

Nasıl Yağ Yakma Makinasına Dönüşebilirsiniz?

Yağ yakımını hızlandırmak için tavsiyelerimize kulak verin.

Nasıl Yağ Yakma Makinasına Dönüşebilirsiniz?

BİRİNCİ SIR :YAĞ KAYBETMEK İÇİN DOĞRU YAĞı YİYİN

Daha çok yağ yakımı için genelde yağlı besinleri listelerimizden eliyoruz, fakat bunlar doymuş yağlardır. Eğer daha çok yağ yakma istiyorsak daha çok sağlıklı yağlar yüklemesi yapmalısınız .Bu diyeti uygularken kalorinin % 50 veya % 70 sağlıklı yağlardan gelebilir.

Genelde ; daha çok yağ yemek beni şişmanlatmaz mı sorusu kafanızı her zaman karıştırabilir ama doğrusu doğru yağları tüketmek, sağlıklı olmanın temelidir. Metabolizmayı hızlandırır, karbonhidrat ve şeker isteğini azaltır, ayrıca hızlı yaşlanmayı yavaşlatır ve kronik hastalıklarını önler ve sağlıklı kilo kaybetmenize yardımcı olur

İKİNİCİ SIR :NEDEN DAHA AZ KARBONHİDRAT YEMELİYİZ?

Rafine tahıl ,beyaz ekmek, pasta ,kurabiye , tüketiyor musunuz ? İşte bunlar insülin üretimin artması dolayısıyla yağ depolanmasına neden olur.  On beş dakikada şeker çarpması diye bir şey duydunuz mu ? Karbonhidrat ve işlenmiş gıda yediğimizde olan budur. Şeker vücutta büyük bir ısı ile yanar. Verdiği enerji uzun süreli olmaz , geride braktığı atıklarsa daha fazla asiditeye neden olur. Sonuç olarak magnezyum başta olmak üzere mineral stokları eksilmeye başlar. Şeker bu kadar çabuk yanarsa siz neye ihtiyaç duyarsınız ? Tabiki yine şekere ,bu yüzden günlük karbonhidrat tüketiminizi azaltıyoruz.

ÜÇÜNCÜ SIR : PROTEİNİ KONTROLLÜ TÜKETİN

Gerçekten ne kadar proteine ihtiyacınız var ? Ortalama bir insanın protein ihtiyacı günde 30-70 gram arasındadır.Günlük protein hedefi hesaplarken güncel kilonuzu değil ideal kilonuzu temel alarak hesaplanmalıdır. Çünkü birçok insan birçok insan ideal kilosundan uzak olduğu için sonuç gereğinden fazla çıkabilir.Örneğin ağırlığınız 90 kilo ise ama ideal kilo 68 temel almanız gereken rakam budur. Sonra bu rakamı 0.8 ile çarpın. Çıkan sonuç sizin almanız gereken günlük protein miktarıdır.Bir porsiyon et yaklaşık 21 gram protein içerir. İnce bir filetto balık yada tavuk yaklaşık 21 gram protein içerir.Bitki özlü proteinlerin de bu 54 grama katkıda bulunacak mükemmel kaynaklar olduğunu unutmamalısınız.

Vücudunuza yakıt olarak şeker yerine yağ yakmayı öğrettiğinizde, hem fazla enerjiye sahip olur hem de yağlarınızı eritmeye başlarsınız. Aslında sağlık ve uzun yaşam, hayatınız boyunca yaktığınz yağ –şeker dengesine bağlıdır.

Herkese sağlıklı yaşamlar diliyorum :)

facebook twitter linkedin whatsappmail

İlk yorumu sen yap

Yorum yapan