Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 31.05.2017 2 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

Ofisteki çay molaları için sağlıklı öneriler

Sağlıklı atıştırmalıklarla ofisteki çay molalarına tat kat!

Ofisteki çay molaları için sağlıklı öneriler

Hergün aynı saatlerde açlık hissettiğin oluyor mu? Bazen bir anda canın 'tatlı birşey' çekiyor mu? Atıştırma molalarına önceden hazırlanırsan, açlık duygusu ve sınırlanmış hissine kapılmadan bu atakları bertaraf edebilirsin. Bunun için Diyetisyenimizin önerilerini paylaşıyoruz: 

1. Ayran & leblebi

Bu ikili ilk başta kulağa biraz yabancı gelse de, özellikle akşamüstü saatlerinde mide için oldukça rahatlatıcı bir ara öğün alternatifi olabilir. Leblebi, midende bir rahatsızlık hissettiğin zaman bunu gidermeye yardımcı olur. Kalsiyum içeren ayran ise hem besleyicidir, hem de daha fazla tokluk hissetmeni sağlar.

 

2. Aromalı yeşil çay

Özellikle canın tatlı bir şeyler istediğinde tarçınlı, elmalı ve/veya karanfilli yeşil çay içmeyi deneyebilirsin. Poşet halinde satılan yeşil çayları kullanabilir veya kendi çayını kendin de yapabilirsin. Örneğin yeşil çayı tarçın, karanfil ve elmayla demlikte kısa bir süre demlemek çay molası için gayet lezzetli bir alternatif olabilir. Yeşil çay, vücudundaki ödemi atmaya yardımcı olurken, karanfil, tarçın ve elma gibi malzemeler de hem çayın lezzetini artırır, hem de tatlı isteğini kesmeye yardımcı olur.

 

3. Yoğurt

Daha sağlıklı olması açısından, eğer mümkünse ev yapımı yoğurt yiyebilirsin. Sade yoğurt sevmiyorsan, içine çilek, elma, portakal ya da orman meyveleri de ekleyebilirsin; böylece yoğurdunu hem sağlıklı hem de lezzetli bir şekilde tatlandırmış olursun. Yoğurdun aynı zamanda karın bölgesindeki yağlanmayı önleyici etkisi de vardır.

 

4. Patlamış mısır

Elbette tuzsuz ve yağsız olarak! Evde hazırlayıp bir buzdolabı poşetine koyarak ofise getirebileceğin patlamış mısır, şekersiz çay veya bitki çaylarıyla birlikte tükettiğinde midende yoğun bir tokluk hissi yaratır.

 

5. Kuru yemiş & kuru meyveler

Hem kolaylıkla yanında taşıyabileceğin hem de tükettiğinde sana enerji verebilecek (enerji aynı zamanda kalori demek olduğu için elbette sınırlı bir şekilde tüketmelisin) sağlıklı alternatiflerdir. Badem, fındık, ceviz, incir ya da düşük ısıdaki fırında şekersiz olarak kuruttuğun meyveleri gün içinde verdiğin molalarda tüketebilirsin.

 

6. Fıstık ezmeli elma

Son zamanlarda protein içeriği ile anılan fıstık ezmesini, çiğ fıstık alıp evde kendin de hazırlayabilirsin. Evde yaptığın veya marketten aldığın şekersiz fıstık ezmesini yeşil elma dilimlerinin üzerine sürerek, hem değişik hem de gayet lezzetli bir ara öğün yapabilirsin. Protein ve lif içerikli beslenmiş olduğun için, akşam molasında bu alternatifi yediysen kendini eve gidene kadar tok hissedebilirsin. 

facebook twitter linkedin whatsappmail

İlk yorumu sen yap

Yorum yapan