Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 11.07.2017 2 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

Organik Beslenme Nedir? Gerçekten Gerekli Mi?

Her geçen sene kalp, şeker, tansiyon ve bir çok çeşit alerjik hastalıktan şikayetçi olan insan sayısının artmasının nedeni sağlıksız ve dengesiz beslenmedir.

Organik Beslenme Nedir? Gerçekten Gerekli Mi?

Organik gıda, en basit anlatımıyla tarım ürününün işlenmesinde, yetiştirilmesinde hiçbir kimyasal madde kullanılmamasıdır. Bunun yanında genetiği değiştirilmemiş ürünler de bu isimle anılır. Tarım ürününü yetiştirmek için hiçbir tarım ilacı ve yapay ürün kullanılmaz. Eğer üretimde yapay herhangi bir yardımcı madde kullanılırsa bu ürünler organik ürün olmaktan çıkar.

Dünyada gelişmiş ülkeler de bu sorun büyük oranda çözülmeye doğru gitmiştir. Bu konuda denetimi kabul eden şirketler organik ürün sertifikası almaktadır. Ürünlerini doğal ürün, organik ürün adı altında satmaktadırlar.

Dünya Saglik Raporuna Göre organik olmayan besinlerin neden olduğu sorunlar oldukça önemlidir. Bunları kısaca sıralamak gerekirse;

- Her geçen sene kansere yakalanan insan sayısı artmaktadır çünkü kimyasal ilaç ve hormonla üretilen sebze ve meyvelerin tüketimiyle vücuttan bir daha atılamayan kimyasal maddelerin birikimi sonucudur.

- Dünyaya gelecek yeni nesiller de hormonal yapının etkilenmesinden ve gen aktarımlarından dolayı tehdit altındadır. Özellikle bağışıklık sistemleri daha zayıf olabileceği için hastalık riskleri daha yüksek olabilir.

- Her geçen sene kalp, şeker, tansiyon ve bir çok çeşit alerjik hastalıktan şikayetçi olan insan sayısının artmasının nedeni sağlıksız ve dengesiz beslenmedir.

- Her geçen sene yeni yeni hastalıklar türemesinin nedeni kimyasal ilaç ve hormonlarla üretilmiş ürünlerin tüketilmesiyle bağışıklık sisteminin zayıflamasıdır.

- Her sene dünyada 10 milyon insan kanserden hayatını kaybetmekte ve bu sayının her sene katlanarak artacağı düşünülmektedir. 

Dolayısıyla organik beslenme oldukça önemli bir konudur ve mutlaka dikkat edilmesi gerekir.

facebook twitter linkedin whatsappmail

İlk yorumu sen yap

Yorum yapan