Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 16.09.2022 3 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

Paradan tasarruf etmenizi sağlayacak 7 mucize sirke tüyosu

Sirkenin temizleyici etkisi bütçe yönetimine katkı sağlıyor. Eğer temizlik ürünleri reyonunun pahalılığı canınızı sıkıyorsa sirkeyle yaratabileceğiniz mucizelerle tanışın!

Paradan tasarruf etmenizi sağlayacak 7 mucize sirke tüyosu

Temizlik uzmanlarının herhangi birine sorduğunuzda hep aynı şeyi duyacaksınız. ‘Temizlik için elinizin altında sirke bulunsun!’ Beyaz sirke, evin hemen hemen her yerini temizlemenin doğal yolu olmakla kalmaz aynı zamanda bir şişesi size aylarca yeter. 

Sirke kokusuna alışmak zaman alabilir ama uygun fiyatlı, etkili ve sağlıklı olmasının oldukça cazip geleceğine eminiz. 

Yüzey temizliğinden koku gidericilerine kadar tüm alanlarda kullanılan sirkenin 7 tüyosunu sizler için aşağıda derledik. 

1. Parlak ve temiz yüzeyler elde edebilirsiniz.

Biraz sirke sayesinde yüzeyleri parlak bir şekilde temizleyebilirsiniz. Sirkeyi seyreltmeden kullanabileceğiniz gibi koku çok ağır geliyorsa 1:1 oranla su ile karıştırıp kullanabilirsiniz. 

Sirkedeki asidin granit gibi doğal yüzeylerde aşınmaya neden olabileceğini unutmayın.

2. Kahve makinesini temizlemeyi deneyin.

Sirke sayesinde kahve makinesini derinlemesine temizleyebilirsiniz. Bunun için sirkeyi kahve makinesine dökün ve çalkalayın. Sirke kokusu tamamen kaybolana kadar birkaç kez daha sudan geçirin. 

3. Pencerelerinizi sirke ile silin.

Saf sirkenin en iyi cam temizleyicisi olduğunu biliyor muydunuz? Kokuyu uzak tutmak için bir miktar sıcak su ekleyebilirsiniz. 

4. Kötü kokulardan arının.

Evdeki kötü kokuya sirkeden daha iyi gelecek bir çözüm yok ancak bu biraz çaba gerektirebilir. Sigara içen birinin evindeki kokunun bile gitmesinde son derece etkili olan sirkeyi saf olarak tercih edin. Evdeki kötü kokunun temizlenmesi için kanepe ve halıya püskürtün. Eviniz başta sirke kokuyor gibi gelebilir ama o gittiğinde tüm kötü kokular da beraberinde kaybolacak. 

5. Bulaşıklar sirke sayesinde daha parlak olsun.

Bulaşık deterjanının temizlediği bulaşıkları beğenmiyorsanız bunu bir de sirkeyle deneyin. Durulamaya yardımcı olması için karışıma biraz sirke ekleyin ve sonucu izleyin. 

Parlak bulaşıklar için normal oranda bulaşık deterjanının yanında bulaşık makinesinin dibine iki bardak sirke ekleyin.

6. Giderin tıkanıklığını açın ve kokusundan arının.

Pahalı kanalizasyon temizleyicilerine para harcamaktansa sirke ile işi ucuza halledebilirsiniz. Gidere karbonatı dökün, arkasından köpürene kadar bir su bardağı sirke ekleyin. Bu sayede gider derinlerde sıkışmış olan pisliklerden arınacak. Sirkeden sonra sıcak su dökerek derinlemesine temizliği tamamlamış olacaksınız. 

7. Evinizin güzel kokusunu sirke ile sağlayın.

Sirke kokusu ağır geliyorsa bir ipucu daha var. Sirkeye birkaç damla kadar uçucu yağ ekleyin. Ya da portakalın tüm kabuklarını soyun ve bir kavanoza toplayın. Kavanoza sirke dökün ve bir hafta bekletin. Bir hafta sonunda ev temizlemek için o parlak portakallı sirke karışımını kullanabilirsiniz. Temizlik yaparken evin portakal kokusu size iyi gelecek.

facebook twitter linkedin whatsappmail

İlk yorumu sen yap

Yorum yapan