Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 26.05.2021 2 dakikada okunur
yorumlar
3
kaydet

Pişman olmayacağınız tatlı: Diyet sufle tarifi

Diyet yaparken kendinizi şımartmaya ihtiyaç duyduğunuz zamanlar için mükemmel bir tarifle geldik! Fit sufle tarifimiz sizin için.

Pişman olmayacağınız tatlı: Diyet sufle tarifi

Diyet yapmayı zorlaştıran en önemli problem tatlı krizleri olduğunu söylesek yanlış olmaz. Hamur tatlılarının genellikle yasak olduğu diyet listelerinde sütlü tatlı tüketiminde biraz daha esnek davranılabilir. Ancak tahmin edebileceğiniz üzere çikolatalı tatlılar da tıpkı hamur tatlıları gibi kilo verme sürecinde uzak durulanlar arasında. En çok sevilen tatlı çeşitlerinden biri olan içi sıcak çikolata dolu yumuşacık keki ile damaklarda şenlik havası yaratan sufle de diyet yaparken uzak durmanız gereken besinlerin başını çeker. Formuna dikkat edenler içerdiği yoğun şeker ve yüksek kaloriden dolayı sufle yemekten kaçar. Ancak kim demiş diyet yaparken hiç sufle tüketilmez diye! İşte size özel ve mutlaka denemeniz gereken, inanamayacağınız kadar da lezzetli diyet sufle tarifi…

Diyet Sufle Malzemeleri

Hem formumu korumak isteyenler hem de zayıflamak isteyenler için tatlı krizlerinde daha masum bir seçenek olan ve hazırlanışı 20 dakika süren 4 kişilik fit sufle için malzemeler:

  • 2 adet yumurta
  • 1 adet orta boy muz
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  • 1 yemek kaşığı kakao (daha koyu severseniz 2 yemek kaşığı kullanabilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı yulaf unu ya da tam buğday unu (yulafı blenderdan geçirerek yulaf unu elde edebilirsiniz)
  • 1 paket (10g) vanilya
  • 1 paket (70g) bitter çikolata (yüksek kakao oranına sahip olursa daha iyi)

Diyet Sufle Yapılışı

1 porsiyon şekersiz sufle yaklaşık 204 kaloridir. 13.7 gram karbonhidrat, 6 gram protein ve 13.5 gram yağ içerir. Yüksek protein içeriğinden dolayı formuna dikkat etmesi gereken sporcular da fit sufle tüketebilir. Her ne kadar kalori içeriği düşük olsa da diyet sufle tüketirken de dikkatli olmalı, günlük enerji alımına uygun miktarda beslenme programınıza eklemelisiniz. Gelelim şimdi diyet suflenin yapılışına;

·       İki kap alın; yumurtaların beyazı ve sarısını ayrı ayrı kaplara bölüştürün. Yumurtanın beyazını mikser yardımıyla bulut kıvamı alıncaya kadar çırpın.

·       Bitter çikolataya Hindistan cevizi yağı ekleyin ve karışımı benmari yöntemi kullanarak eritin. Dilerseniz mikrodalgada da eritebilirsiniz.

·       Yumurta sarısının olduğu kaba vanilya, yulaf unu, kakao, püre haline getirilmiş muz ekleyin. Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar iyice karıştırın.

·       Hazırladığınız karışıma erittiğiniz çikolatayı da ilave edin ve akışkan bir kıvam almasını sağlamak için mikser ile karıştırın.

·       Son olarak karışıma köpük köpük hale gelen yumurta akını ekleyin ve köpük kıvamını kaybetmemek için nazik bir şekilde karıştırın.

·       Hazırladığınız karışımı sufle kaplarına alın. Fırını önceden 180 dereceye ısıtın ve sufleleri fırına verin. Yaklaşık 10-12 dakika pişirdikten sonra fırından çıkarın. Diyet sufle servise hazır!

facebook twitter linkedin whatsappmail

Yorumlar

Yorum yapan
Yunus Tokay

Yunus Tokay Şu uygulama düzeltmesi ne zaman gelecek? Uygulama Yavaşlıyor, buga giriyor, yemek sayısı az ambalajlı ürünler az hepsini tek tek ben mi geçireceğim düzeltin şu uygulamayı artık!!

26.05.2021
Yanıtla
Esin Tokcuoglu

Esin Tokcuoglu Denedim, çok güzel oldu

27.05.2021
Yanıtla
Sena Naz

Sena Naz yediğimiz tatlı yüzünden neden pişman olalım ki zaten. bu sağlıklı bir alternatif ve güzel bir tarif fakat devamlı böyle başlıklar kullanmanız ne kadar doğru ve bu başlıklar diyetisyenler tarafından yazılıyor üstelik..

29.05.2021
Yanıtla