Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 08.05.2017 1 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

Pratik oldukları kadar yararlı ipuçları

Pratik oldukları kadar yararlı ipuçları

Günlük hayatına kolaylıkla uygulayabileceğin 9 beslenme ipucu

  1. Gün boyunca tükettiğiniz suyun ve maden suyunun içine limon, portakal gibi turunçgilleri sıkarak günlük C vitamini alımınıza mükemmel ir katkı sunmuş olursunuz. Ayrıca maden suyunun asidini de azaltmış olursunuz.
  2. Buzdolabı poşetlerine ya da muffin ve buz kalıplarına sade espresso veya filtre kahve doldurup dondurabilirsiniz. Böylece ara öğünlerde sütünüzün içine atabilir ve saniyeler içinde soğuk bir coffee latte yapabilirsiniz.
  3. Yumurta kabuğu pek bilinmese de aslında bir kalsiyum deposudur. Haşlanmış yumurtaların suyunu bitkilerinin dibine döktüğünde onlar da bu yarardan faydalanabilir.
  4. Eğer yoğun bir bulantı sorunu yaşayıp ilaç almak istemiyorsan, bir çay kaşığı kadar Türk kahvesi sana yardımcı olabilir.
  5. Sana daha mutlu hissettirecek hormonlardan biri olan melatonin vişnede bolca vardır. O yüzden vişne mevsimini kaçırma!
  6. Dişlerini yemeklerden sonra değil, önce fırçala. O ferahlık ve tazelik hissini kaybetmek istemeyeceğin için kesinlikle daha az yiyeceksin.
  7. Melatonin hormonu aynı zamanda rahat bir uyku için de gereklidir. Eğer uyku problemlerin varsa ceviz yemeyi deneyebilirsin.
  8. Soğan ve sarımsağı biraz fazla kaçırdıysan, bir Türk kahvesi kadar süt içmek kokuyu gidermene yardımcı olacaktır.
  9. Tazeliğinden emin olmadığın yumurtayı mutlaka soğuk suya at. Eğer yumurta dibe doğru iniyorsa tazedir.

 

facebook twitter linkedin whatsappmail

İlk yorumu sen yap

Yorum yapan