Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 17.05.2017 1 dakikada okunur
yorumlar
1
kaydet

Proteinin Zayıflamaya Etkisi Mi Dedin?

Proteinle bu kadar ilgileniyorsan, zayıflama ve beslenmedeki yerine daha yakından bakmalısın...

Proteinin Zayıflamaya Etkisi Mi Dedin?

Son dönemin gözdesi protein diyetleri hızlı kilo kaybı sağlamak isteyenlerin bir numaralı tercihi.  Protein diyetleri zannedildiği kadar masum mu?

  • Protein deposu peynir altı suyu yağ dokusu kaybı, tokluk artırma potansiyeli nedeniyle beslenmeye katılabilir.
  • Proteini yüksek diyetlerde CHO kısıtlaması olacağından halsizlik, bulantı ve dehidrasyon gözlenebilir.
  • Düşük karbonhidrat içeren diyetlerin olası metabolik sonuçları; diyabet kalp hastalığı, dislipidemi ve hipertansiyonu olan bireylerde ağır seyrettiği, sağlıklı bireyde ise ketosize neden olup, kanda ürik asit düzeyini anlamlı yükselttiği görülmektedir.
  • Diyetle alınan protein miktarı normalden %30 daha fazla olan kişilerdeki kan basıncının, diyetlerindeki protein miktarı normalden %30 daha az olanlara göre 3/1,5mmHg daha düşük olduğunu bildiren çalışmalar da vardır.
  • Bu tür yüksek protein diyetleri kilo verdirebilir fakat hem ruhsal hem fiziksel yönden bu diyetlerin uygulanması doğru değildir. Diyet kişiye özgüdür ve tek tip diyet herkese sunulamaz.
  • Aşırı derecede hayvansal ürün tüketimiyle birlikte yağ, protein, fosfor ve A vitamininde artış gözlenmekte, bu da böbrek fonksiyonlarını tehdit etmektedir.
  • Kas, karbonhidratları harcayarak enerjiyi tüketir. Karbonhidratların düşmesiyle kaslarda yorgunluk, halsizlik oluşur. Kaslar karbonhidratları kullanamadığı için kaslarda zayıflama görülür.
facebook twitter linkedin whatsappmail

Yorumlar

Yorum yapan
Chloe Ays

Chloe Ays Merhaba, Ben 3 ay icerisinde 35 kilo verdim. Fazla kilolar hepimiz derdi ve bu yuzden bir video cekip neler yaptim anlattim. Linkini birakiyorum. Herkese bol sans :) https://youtu.be/JVDzhLqUd94

08.10.2021
Yanıtla