Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 08.06.2017 1 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

Sahurda hangi çayı tercih etmeliyiz?

Oruç tutmanın en zorlayıcı tarafı kuşkusuz susuzluk. Peki sahur vaktinde sıvı ihtiyacımızı gidermek için hangi çayları tercih etmeliyiz?

Sahurda hangi çayı tercih etmeliyiz?

Sahurda siyah çay içmek aslında çok da mantıklı değil. Çünkü siyah çay ödem atmamıza yardımcı oluyor. Ramazanda fazla ödem atmak ise vücudu susuz bırakabiliyor.

Öyleyse siyah çay yerine sahurda hangi çayları tercih edebiliriz? Papatya ve rezene çayları bu noktada kesinlikle iyi birer alternatif. Çünkü hem sindirimi kolaylaştırma özelliğine sahipler hem de kişi üzerinde rahatlatıcı etki gösteriyorlar.

Ödem attırıcı özelliğinden dolayı yeşil çayı da sahur yerine iftardan sonra tüketmekte fayda var. Bu sayede yeşil çayın faydalarından gün boyunca susuz kalmış cildiniz de yararlanmış olacak.

Bu dönemde kısıtlı gıda alan vücudunuzun direncini artırmak için ıhlamur da tercih edebilirsiniz. Ayrıca antioksidan etkisini artırmak için ılık ıhlamurun içine az miktarda bal ve limon da ilave edebilirsiniz.

Mide ekşimesi ve hazımsızlık üzerinde etkili olan nane çayı da sahurda tercih edilebilecek ideal içeceklerden. Eğer sıcak tüketmek istemiyorsanız naneyi demledikten sonra şekersiz olarak soğuk çay şeklinde de içebilirsiniz.

facebook twitter linkedin whatsappmail

İlk yorumu sen yap

Yorum yapan