Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 08.08.2021 3 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

Selülit problemini ortadan kaldırıyoruz!

Selülitlerinizden rahatsız oluyor ve geçirmenin yollarını arıyorsanız doğru yerdesiniz.

Selülit problemini ortadan kaldırıyoruz!

Selülit problemi özellikle deniz-kum-güneş sezonu olan şu günlerde herkesin muzdarip olduğu durumlar arasında. Derinin altındaki bağ dokusunun ve yağ tabakasının etkileşimiyle, yağ birikmesinin anormal seyri neticesinde oluşan selülit, meydana geldiği bölgede çatlaklar, portakal kabuğu görünümü, çöküntü şeklinde kendini gösterir. Sıcaktan kavrulduğumuz, elbise, etek gibi giysilerin giyildiği bu dönemde selülitten kurtulmanın yolları birçoğumuz için altın bilgi niteliğinde. Selülite iyi gelen besinler ile selülitten kurtulabilir; hayatınıza düzenli sporu dahil ederek pürüzsüz bir cilt görünümü elde edebilirsiniz.

Selülit Nedir? Nasıl Oluşur?

Selülit, kan dolaşımının bozulması ve yağ hücrelerinin anormal bir görünüm almasıyla oluşan cilt problemidir. Bu problem özellikle kalçada, uyluk ve karın bölgesinde meydana gelir. Kimi zaman diz kapaklarının arkasında da oluşabilen selülit, çatlak bir görünüm oluşturur. Cildin üst katmanlarında çok fazla yağ birikmesi sonucu meydana gelebilen bu çatlak görünüm, cilt yüzeyinin pürüzlü olmasına sebebiyet verir.

Selülitin en olası nedenleri arasında, fazla kilo almak ve fazla kilo vermek sayılır. Sağlıksız beslenme, hormonal değişiklikler, genetik özellikler de selülit oluşumunun başlıca nedenleridir. Özellikle fazla beyaz şeker ve tuz tüketimi çoğu hastalığın olduğu gibi selülitli bir görünümün de öncülerindendir. Hazır meyve suları, kola, turşu, hazır yiyecekler, aşırı dozda kahve de aynı şekilde selülitin nedenleri arasında gösterilir.

Hemen hemen herkeste oluşabilen selülitin önemli nedenlerinden birinin düzensiz kilo alıp verme, sağlıksız diyetler olduğunu belirtsek de düzenli spor yapan ve dengeli beslenen kişilerde de selülit oluşabilir. Genelde ergenlik ve ergenlikten sonraki dönemde görülen selülit, pasif bir yaşam tarzından, hamilelikten ve çeşitli durumlardan dolayı da meydana gelebilir.

Selülitten Kurtulmanın Yolları Nelerdir?

Kendinize aynada baktınız, bacaklarınızı incelediniz ve selülitlerinizin olduğunu gördünüz. Bu durumda kurtulmak için çeşitli akviteler yapabilir; selülite iyi gelen besinleri tüketebilirsiniz. Selülitlerinizin olduğunu fark ettiğinizde selülit derecenizin ne olduğuna da karar vermelisiniz. Selülitin genelde üç derecesi vardır. Birinci derecede cilt oldukça pürüzsüz görünür ve herhangi bir çatlak yoktur. İkinci derecede ise yatarken cilt pürüzsüz görünür ancak ayağa kalkıldığında bazı bölgesel çukurlaşmalar vardır. Selülitin üçüncü ve son derecesi hem yatarken hem de ayaktayken çukurlaşmaların belirginleştiği aşamadır.

Selülitleriniz henüz ilk aşamalardaysa bu görünümden kolayca kurtulabilirsiniz. Son aşamada ise biraz zamana ihtiyacınız var demektir. Selülite iyi gelen besinleri tüketerek siz de selülit görünümünün kaybolması için bir adım atabilirsiniz. Selülite iyi gelen besinlerden bazıları şunlardır:

  • Greyfurt
  • Brokoli
  • Domates
  • Kişniş
  • Muz
  • Salatalık
  • Balık çeşitleri
  • Zencefil
  • Tam tahıllar
  • Ananas
  • Yeşil çay
  • Bol bol su

Dengeli ve düzenli tületildiğinde son derece sağlıklı olan bu yiyecekler ve içecekler, düşük kalorili oluşları, yağ yakımını hızlandırmaları ve içlerindeki vitaminler ve minerallerle hem cildinizi hem de vücudunuzu yeniler. Böylece selülit görünümü azalır. Bu ve benzeri gıdaları beslenme listenize ekleyerek cildinize daha iyi bakabilir; hem oluşabilecek selülitleri önleyebilir hem de mevcut selülit görünümünü azaltabilirsiniz.  Bu yiyecekleri tüketirken aynı zamanda bol bol yürüyüş yaparak, hayatınıza sporu dahil ederek, bisiklet sürerek, kardiyo antrenmanlarıyla ve ağırlık çalışmalarıyla da selülit görünümünün önüne geçebilirsiniz.

facebook twitter linkedin whatsappmail

İlk yorumu sen yap

Yorum yapan