Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
08.04.2019 3 dakikada okunur
yorumlar
3
kaydet

Sırt ağrılarına birebir 4 yoga pozu

Son zamanlarda yapılan araştırmalar bazı yoga hareketlerinin sırt ve bel ağrılarını ciddi ölçüde azalttığını kanıtladı. İşte o hareketler...

Sırt ağrılarına birebir 4 yoga pozu

Kronik bel ağrısına sahip herkesin bildiği gibi, bazen ne yaparsanız yapın bu ağrılar hafiflemez. Sürekli oturuş pozisyonunuzu değiştirip daha rahat etmeye çalışırsınız. Ağrınıza son verirler ümidiyle, bir heves etraftan duyduğunuz egzersiz hareketlerine sarılırsınız. Kulaktan dolma bu hareketler şanslıysanız ağrınızın artmasına ya da sakatlanmanıza sebep olmaz, fakat bilinçli bir şekilde yapılmayan hiçbir uygulama da ne yazık ki uzun vadede sizi ağrınızdan kurtarmaz.

Son zamanlarda yapılan birtakım araştırmalar bazı yoga hareketlerinin bu inatçı ve geçmek bilmeyen ağrıları hafifletmede etkili olduğunu ortaya koydu. Fizik tedavinin sırt ağrısı çeken kişilerin derdine derman olabildiğini zaten hepimiz biliyorduk. Şimdi sıra yoganın bu konudaki etkilerini öğrenmede.

yoga hareketleri

Boston Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde yapılan araştırmada fizik tedavi uygulanan bir grupla sırt ağrıları için hazırlanan yoga hareketlerini yapan grup karşılaştırıldı. 12 haftanın sonunda her iki grupta bulunan kişilerin de sırt ağrılarındaki hafiflemenin eşit düzeyde olduğu saptandı. Çalışma sonucunda kişilerin sırt ağrılarında azalma olduğu, sırt fonksiyonlarının geliştiği ve ağrılara yönelik ilaç kullanımlarının azaldığı tespit edildi. Bu çalışma başladığı dönemde katılımcıların %70’i ağrı kesici kullanırken, üç ayın sonunda bu oranın her iki grupta da %50’ye kadar düştüğü görüldü.

İşte bu çalışmada yer alan ve evinizde de rahatlıkla uygulayabileceğiniz yoga pozları, alt omurganızda uzama sağlayacak, omurganızı geriye doğru esnetebilmenizi ve dolayısıyla diskler arasındaki boşluğu artırarak omurilik etrafında daha fazla solunum alanı oluşmasına katkı sunacak. Aynı zamanda sırt ağrılarının azalmasında kritik önemde olan kasları da güçlendirecek. Aşağıdaki etkili 4 pozun her birini üç uzun ve derin nefeste yapmaya dikkat edin.

1-Çocuk duruşu

cocuk durusu

Dizlerinizin üstüne çökün ve kalçanız ayaklarınızın üstüne gelecek şekilde oturun. Dizlerinizi yavaşça birbirinden ayırın. Gövdenizi öne doğru eğin ve kollarınızı ileri doğru uzatın. Yapabiliyorsanız alnınızı mindere koyun.

2-Çekirge duruşu

cekirge durusu

Karnınıza yaslanın ve alnınızı yere bırakın. Ellerinizi vücudunuza paralel bir şekilde uzatın. Aynı anda başınızı, üst göğsünüzü, kollarınızı ve bacaklarınızı yerden kaldırın. Böylece kalın ve sonra serbest bırakın.

3-Sfenks duruşu

sfenks durusu

Yüzüstü olacak şekilde mindere uzanın. Karnınıza yaslanın ve alnınızı yere bırakın. Daha sonra dirseklerinizi bükün ve omuz hizanıza yakın olacak şekilde yere yaslayın. Ayaklarınızı ise topuklarınız havaya doğru olacak şekilde yere paralel şekilde uzatın. Kollarınızı yere bastırın, başınızı ve göğsünüzü yukarı doğru kaldırın. Bu şekilde kaldıktan sonra, göğsünüzü serbest bırakın, indirin ve yavaşça başlangıç pozisyonunuza geri dönün.

4-Köprü duruşu

kopru durusu

Sırtüstü uzanın. Dizlerinizi bükün ve kalçalarınızı mümkün olduğunca yukarı kaldırın. Dizlerinizin ayaklarınıza paralel olduğundan emin olun. Kollarınızı iki yanınızdan, elleriniz aşağı bakacak şekilde yerleştirin. Ayaklarınızı iyice yere bastırın ve alt sırtınızı kaldırıp pelvis bölgenizi yerden kaldırın. Omuzlarınızı mata ve dizlerinize paralel şekilde yukarı kaldırın. Tutun, daha sonra yavaşça sırtınızı ve pelvisinizi eski pozisyona geri döndürün.

En önemlisi, tüm bu hareketleri yaparken herhangi bir sakatlığa mahal vermemek için kendinizi kesinlikle zorlamayın.

Kaynak

facebook twitter linkedin whatsappmail

Yorumlar

Yorum yapan
Burak Ceylan

Burak Ceylan manyak makale

28.10.2018
Yanıtla
Fatma Onur Canbakan

Fatma Onur Canbakan Selamün aleyküm gerçekten secde duruşunda bütün sırt agrilarim ortaya çıkıyor ve sonra kayboluyor bu harika birşey çok şükür Rabbimize.

26.04.2019
Yanıtla
Deniz Karakurt

Deniz Karakurt Çok güzel bir makale

27.01.2020
Yanıtla