Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 25.11.2015 2 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

Spor salonunda çalışırken dikkat edilmesi gerekenler

Spor salonunda çalışırken dikkat edilmesi gerekenler

Spor yaparken vücudunu zedelememek ve en doğru şekilde yapılandırmak için birkaç noktaya özen göstermelisin.

Spor öncesinde ve sonrasında

  • Gittiğin spor salonunda mutlaka vücut analizini yaptır ve vücudundaki yağ, su ve kas oranını öğren.  En doğru egzersiz programını bu bilgilere göre çıkarabilirsin.

  • Hareket ederken midenin tıka basa dolu olmaması için spordan önceki son öğününü spora başlamadan en az 1 saat önce yemelisin. Eğer yemek yiyemediysen küçük bir peynirli tost, süt ve yulaf ya da yoğurt ve muz gibi pratik alternatifler tüketebilirsin.

  • Kaslarının zarar görmemesi için başlamadan önce ısınma hareketleri uygula. Bu konuda salondaki egzersiz hocasından da yardım alabilirsin.

  • Spordan sonraki 20 dakika içinde çalıştırdığın kasların kendini toparlayabilmesi için karbonhidrat ve protein tüketmen gerekir.Bunun için çantanda ton balıklı veya peynirli küçük bir sandviç ile bir meyve bulundurabilirsin. Ayrıca spordan sonra, vücudunun egzersiz sırasında kaybettiği mineralleri telafi edebilmek için maden suyu içmelisin.

  • Spor sonrası doğrudan duşa girmek yerine, ertesi gün oluşabilecek kas ağrılarını en aza indirmek için birkaç esneme hareketi yapabilirsin.

Spor sırasında

  • Egzersiz sırasında yaşadığın su kaybını telafi etmek için ara ara su iç, vücudun susuz kaldığı takdirde kas krampları yaşayabilirsin.

  • Egzersiz aralarında telefonla ya da etrafındakilerle uzun uzun konuşmaktan kaçın. İki dakikadan daha fazla ara vermek kondisyonunu düşürebilir.

  • Hareketleri uygularken nefesini tutma. Örneğin eğer ağırlık kaldırma egzersizi yapıyorsan ağırlığı kaldırırken (veya itip çekerken) nefes vermen, indirirken (serbest bırakırken) de nefes alman gerekir. Spor esnasında nefesini tutman kan basıncının artmasına ve tansiyonunun oynamasına sebep olabilir. Ayrıca ağırlık çalışıyorsan, ilk zamanlarda bağ dokularının zedelenmemesi için hafif ağırlık ve fazla tekrar ile başlayıp ağırlıkları yavaş yavaş artırmalısın.

Motivasyon

  • Daha motive bir şekilde çalışabilmek için grupderslerine katılmayı veya programını farklı egzersizlerle renklendirmeyi dene.

  • Daha istekli ve keyifli spor yapabilmek için seni motive eden müzikler dinlemeyi dene. Eğer spor salonunda çalan müzikler sana hitap etmiyorsa kulaklık takıp kendi müziğini dinleyebilirsin.

Zamanlama

  • Kaslarının arada dinlenmeye de ihtiyacı olduğunu unutmamalısın, bu nedenle her gün spora gitmek yerine haftada 3-5 gün gitmek senin için daha sağlıklı olur.


 

facebook twitter linkedin whatsappmail

İlk yorumu sen yap

Yorum yapan