Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 30.06.2017 1 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

Stresin Beslenme Yüzü: Hormonlar ve Kilo Kaybı Düşmanı

Bir türlü yakamızdan düşmeyen stres, vücudumuzda neler yapıyor?

Stresin Beslenme Yüzü: Hormonlar ve Kilo Kaybı Düşmanı

İyi bir uyku uyumayı güçleştirir

Kortizol hormonu uyanık olma haliyle ilişkilidir. Dolayısıyla motivasyonu sağlayan ve çevreye duyarlı hale gelmemizi sağlayan da bu hormondur. Kortizol ve adrenalin gibi hormonlar gün boyu yüksek seyreden stres düzeyiyle uykuya geçişi zorlaştırabilir. Buna bağlı olarak açlık hormonu leptinde uykuda salgılandığından kilo kaybı ve koruma daha yavaş hale gelebilir.

Şeker ve karbonhidrat isteğini artırır

Stres ve yeme davranışları arasındaki ilişki incelendiğinde yüksek stres seviyesinin aşırı yeme bağımlılığı da dahil olmak üzere birçok duruma sebep olduğunu görüyoruz. Çünkü stres, mutluluk hormonu serotonin düzeyini azalttıkça kişi yemeğe yönelir ve böylece nörotransmitter salınımını artırarak daha fazla rahatlama ister.

Aktif olma halini zorlaştırır

Kilo kaybı sağlıklı beslenmenin yanı sıra fiziksel aktiviteyle sağlanır. Stres bağışıklık sistemini zayıflatır, enerji eksikliği yaşatarak aktif olmayı engeller. Ayrıca kas ve eklem ağrıları, sık sık hasta olma ve gelişimi yavaşlatan belirtilere de yol açabilir.  

Sindirim bozukluklarının oluşmasına katkı sağlar

Stres nedeniyle yaşanan aşırı yeme atakları, sindirim sorunlarına işaret eder. Artan stresle birlikte vücudun iştah hormonlarının sinyalleri de bozulabilir.

facebook twitter linkedin whatsappmail

İlk yorumu sen yap

Yorum yapan