Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 17.03.2022 2 dakikada okunur
yorumlar
1
kaydet

Su diyetiyle hızla kilo verebilirsiniz!

Hızlı kilo kaybı için popüler olan su diyetinin vücuttaki etkileri nelerdir? Sadece suyla beslenmek ne kadar sağlıklıdır? Su orucuyla kaybettiğimiz kilolar kalıcı mıdır?

Su diyetiyle hızla kilo verebilirsiniz!

Sağlıklı veya sağlıksız herkesin kendi beslenme rutinleri vardır. Bunlar kimi zamanlarda kilo almaya, kimi zamanlarda ise kilo vermeye yardımcı olur. Zayıflama sürecinde de kişiler, pek çok diyet çeşidini araştırarak kendine en uygun olanı seçer ve bunu rutin hâline getirmeye çalışır. Zayıflamak için geliştirilen pek çok alternatif sağlıklı yol, kişilere yol gösterici olabilir. Bu alternatif yollardan biri de su diyetidir ancak bunun sağlıklı bir yol olduğunu ve yol gösterici olabileceğini söylemek biraz güçtür. Su orucu olarak da bilinen su diyeti, bireyin yalnızca su ile beslenmeye çalıştığı bir uygulamadır. Hızla kilo vermeyi vadeden su diyetinin sağlık açısından etkileri de fazladır. Su diyetinin sağlığa olan etkilerini ve kilo verme sürecine katkılarını içeriğin devamında öğrenebilirsiniz.

Su Diyeti Nedir?

Su diyeti, yemek yemenin yasak olduğu ve yalnızca su içmeye izin verilen bir diyet şeklidir. Bu diyet  minimum 24 saat ve maksimum 3 gün şeklinde uygulanır. Uzmanlar tarafından önerilen bu süreye her zaman uyulmayabilir ve daha kısa veya daha uzun sürelerle de diyet yapılabilir. Oruç tutmanın başka bir çeşidi olarak görülen su diyeti, zayıflamaya katkı sağlayabilmektedir.

Uzmanlar, sağlıklı bireylerin su diyeti ile zayıflayabileceğini öne sürer fakat bunun sağlıksız bir yol olduğunu da belirtirler. Sağlık açısından bazı zararları beraberinde getirebilen su diyeti, enerjinizin düşmesine, işlerinize odaklanamamanıza ve gündelik hareketlerinizde zorlanmanıza sebep olabilir.

Su Diyetinin Vücuda Etkileri Nelerdir?

Su diyeti, vücudunuza pek çok etki sunar. Tek besin olarak su tüketmek, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu karbonhidrat, yağ ve protein gibi kaynaklarını kaybetmesine neden olabilir. Çok acıkmanıza ve halsiz düşmenize sebebiyet verebilecek olan su diyeti, normal yeme düzeninize döndüğünüzde daha fazla kilo almanızla da sonuçlanabilir. Bunun nedeni ise uzun süreli açlığın getirdiği aşırı yeme hissidir.

Su diyetiyle zayıflama, sağlıklı sonuçlar elde etmenizin önüne geçer. Hiçbir şekilde kalori almamak, vücudunuzun depoladığı besinleri hızla tüketmesine yol açabilir. Bu durum ise kısa bir süre içerisinde tartıda büyük farklar görmenizi sağlar. Normal beslenmelerde belli bir miktar kaloriyi azaltarak kilo veren insanlar, kas dokularını değil yağlarını kaybetmeye başlar. Su diyetinde ise vücuttaki ödemlerin büyük bir çoğunluğu azalır ve kas dokusu zarar görebilir. Sonuç olarak su diyetiyle verilen kilolar yağlarınızdan değil vücudunuzda tuttuğunuz sudan gider.

Uzman diyetisyenlerimiz her zaman sağlıklı beslenmeyi rutin hâline getirmeyi önerir. Egzersizlerle birleştireceğiniz sağlıklı diyetlerle su diyetine oranla daha uzun vadede ancak daha kalıcı bir şekilde zayıflayabilirsiniz. Böylece zayıflama süreciniz bittiğinde verdiğiniz kiloları hızla geri almanın da önüne geçebilirsiniz.

facebook twitter linkedin whatsappmail

Yorumlar

Yorum yapan
Ümran Kılheybe

Ümran Kılheybe Bu diyeti 1 hafta yapabildim. Hırslı birisi olmama rağmen çok kez pes etmek istedim ve kiloları 3 ay içerisinde geri almıştım çünkü yemek çok yedim benim hatamdı. Sağlık için yapılır.

22.03.2022
Yanıtla