Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 05.10.2022 2 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

Sürdürülebilir hayatın 7 efsanesi!

Çevreye karşı duyarlı olmak ve sürdürülebilir bir hayata adım atmak istiyorsanız sürdürülebilir yaşam efsanelerinin gerçeklerini bizden dinleyin.

Sürdürülebilir hayatın 7 efsanesi!

Atmosferi korumada herkes önemli bir rol oynuyor. Sürdürülebilirliği artırmak istiyor ancak nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız  bu ipuçları size faydalı olabilir.

İşte 7 Efsaneye Karşı 7 Gerçek

Efsane: Cam plastikten her zaman daha iyidir. 

Gerçek: Cam sonsuz geri dönüştürülebilir özellik gösterir ve mikroplastik içermez. Ancak cam plastikten çok daha ağırdır, daha kolay kırılır. Bu da daha fazla enerjiye mal olacağını gösterir. 

Plastik özellikle mikroplastik içerdiği için favoriniz olmayabilir ancak geri dönüştürülebilir plastiklere şans verebilirsiniz. Daha az kırılganlık gösteren ve sonsuz geri dönüştürülebilen alüminyumlara da mutlaka bir şans verin. 

Efsane:Sürdürülebilir yaşam ya hep ya hiçtir.

Gerçek: Çevre dostu bir hayat amaçlıyorsanız her şeyi kusursuz yapmalıyım diye düşünmeyin ve bir yerden başlayın. Mükemmellik basit değildir. Herkesin bu yaşam tarzını benimsemesini beklersek, iğneyi bile hareket ettiremeyiz.

Efsane:Sürdürülebilirlik altında satılan her ürün faydalıdır.

Gerçek:Sevmediğiniz bir ürünü satın almak sadece gezegene daha fazla zarar verir.  Sevdiğiniz ve tercih edeceğiniz ürünlere şans verin. 

Efsane: Temiz ya da doğalsa sürdürülebilirdir. 

Gerçek:Bu yaşam tarzını benimsemek istiyorsanız evet gezegen dostu ürünler seçmek bunun bir parçası. Ancak temiz ya da doğal ifadesi yer alan her ürün mutlaka çevre dostudur diyemeyiz. 

Örneğin, bir ürüne doğal etiketi konulmuş ancak pil gerektiriyor ya da plastik ile kaplanmışsa, bu onun yeterince çevre dostu olmadığının bir göstergesi.

Efsane:Sürdürülebilir bir hayat sürmek pahalıdır.

Gerçek: Plastik olmayan cam ürünlerin çevre dostu olduğu doğru. Ancak sürdürülebilirliğin bir amacı da daha az tüketmektir. Yeni bir şey satın almadan önce mutlaka sahip olduklarınızı gözden geçirmelisiniz. Satın alacağınızı her şey için bir kez daha düşünün.

Efsane: Enerji tasarrufu için evin pencerelerini değiştirmelisiniz.

Gerçek: Pencereleriniz eskiyse, onları değiştirmenin enerji tasarrufu için ilk adım olduğunu düşünmeniz normal. Ama bu bir efsane. Pencereler evde fazla bir alan kaplamaz, bu sebeple enerji tasarrufunu da çok sağlamaz. İlk adımınız duvarlarınızı yalıtmak olmalıdır. Sonrasında gerekirse yine pencerelerinizi değiştirebilirsiniz.

Efsane:Geri dönüştürülebilir ürün sürdürülebilirdir. 

Gerçek:Geri dönüştürülebilir ürünler çöp birikimini azalttığı için çevre dostu olarak sayılabilir. Fakat bir şeyin geri dönüştürülebiliyor olması onun kesinlikle çevre dostu olduğu anlamına gelmez. Etiketinde geri dönüştürülebilir yazan ürünlere güvenmeden önce mutlaka yerel geri dönüşüm tesislerine bu ürünleri kabul edip etmediklerini sorun. Bu sayede geri dönüşüm tesislerinin yükünü azaltabilirsiniz.

facebook twitter linkedin whatsappmail

İlk yorumu sen yap

Yorum yapan