Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Tok Tutan Besinler
İlay Polat 07.03.2014 2 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

Tok Tutan Besinler

Diyet yaparken tok tutan besinlere mi ihtiyaç duyuyorsunuz?

Tok Tutan Yiyecekler Nelerdir?

Çavdar Ekmeği

Diyetlerin vazgeçilmezi, zayıflamak isteyenlerin tercihi kepek ekmeği. Ancak burada yanlış bilinen bir şey var. Çünkü çavdar ekmeği kepek ekmeğine göre daha çok tok tutuyor. Beyaz buğday ekmeğinden yüzde 50 daha fazla doyma hissi sağlıyor.

Dil Peyniri

Proteini yüksek bir gıda olan dil peynirinin hem yenmesi hem de yanınızda taşınması kolay.Ara öğünlerde dil peyniri yiyebileceğiniz gibi açlık hissettiğinizde de ondan yardım isteyebilirsiniz.Proteini yüksek olduğu için tok tutma özelliği diğer peynirlere göre daha fazladır.

Avokado

B6 vitamini deposu olan avokado aynı zamanda kansere karşı da müthiş bir koruyucu. Aç olduğunuzda biraz avokado yerseniz ne kadar doyduğunuzu fark edersiniz.

Kepekli Makarna

Lif oranı yüksek olan kepekli makarnayı beyaz undan yapılan makarnaya her zaman tercih edebilirsiniz. Lifli gıdalar yendikten sonra hacimlerinin yüzde 20‟si kadar genişleme özelliğine sahip oldukları için tokluk hissi verirler.

Yulaf Ezmesi

Tokluk ve şişkinlik hissi veren besinlerin başında gelen kalori/ yulaf-ezmesi">yulaf ezmesi diyetlerde sabah kahvaltılarının vazgeçilmezidir. Ancak yulaf ezmesini süt ile değil su ile karıştırarak yerseniz faydası vardır. İllaki sütle yemek istiyorsanız o zaman da yağsız sütü tercih edin. Yulaf ezmesi sinirlere de iyi gelir ve stresle mücadelede kolaylık sağlar. Aynı zamanda kolesterol düşürücü etkiye de sahiptir.

Badem

Obeziteye karşı çok faydalı olduğu kanıtlanmış yiyeceklerden biri de bademdir. Tokluk hissi verir. Günde 2 avuç kadar düzenli olarak badem yemek sağlığı korumaya da yardımcıdır.

Yumurta

Çok pişmiş yumurta da tok tutan yiyecekler arasındadır. Kaliteli protein alımını sağlayan en iyi yiyeceklerdendir. Hazırlanması çok kolay olan yumurta, içerdiği protein sayesinde tok tutar, kolay acıktırmaz.

Donmuş Yoğurt

Tıpkı dondurmaya benzeyen donmuş yoğurtla, dondurma yeme ihtiyacınızı azaltıp,kalori alımını kısıtlayabilirsiniz. Meyveli olarak tüketirseniz de faydalı olur. Karnı tok tutan besinler arasında yer alır.

facebook twitter linkedin whatsapp messenger mail

Yorumlar

İlk yorumu sen yap

İlgini Çekebilir