Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 31.03.2022 3 dakikada okunur
yorumlar
1
kaydet

Yaza girerken alışkanlıklarınızı değiştirin!

Güneşin yüzünü göstermesiyle 'yaz geliyor kilo vermem lazım' telaşı başladı. İşte edineceğiniz küçük alışkanlıklarla yaza daha fit girmenin yolları.

Yaza girerken alışkanlıklarınızı değiştirin!

Hemen hemen herkesi heyecanlandıran ve içinin kıpır kıpır olmasını sağlayan yaz mevsimi, motivasyonun da üst seviyelere çıktığı bir dönemdir. Tatiller, sıcak hava, deniz, güneş ve daha fazlası motivasyonu arttırıcı etkiye sahiptir. Yoğun geçen bir iş ve okul döneminin ardından yaz geldiğinde bazı endişeler de başlayabilir. Özellikle kalın giysilerin giyildiği kış mevsiminde alınan kilolar çok belli değilken yaz geldiğinde daha çok kendini belli edebilir. Kilolarından endişe edenler ise hızla kilo verdirecek diyetlere yönelmeye başlar. Yaza son bir ay kala başlanan bu diyetler, tartıda düşük sayılar görmeye yardımcı olabilir ancak aynaya bakıldığında çok fazla fark görülmeyebilir. Bunun nedeni ise uygulanan beslenme rutininin sağlıklı bir yol olmaması ve vücudun yağ oranını kaybettirmemesidir. Yaz mevsimine daha motive ve sağlıklı bir şekilde girmek için ise beslenme alışkanlıklarınızı doğru şekilde ve doğru zamanda değiştirmeniz önemlidir.

Yaz Mevsimine Girerken

Yaz mevsimi yaklaştıkça bir yandan tatil planları yapılırken diğer yandan da kilo verme telaşı başlar. Özellikle kilo verme telaşı, sağlıksız beslenme yöntemlerinin uygulanmasına yol açabilir. Hızla kilo verdiren birkaç günlük diyetler, haftalık ve aylık diyetler vücudun yorgun düşmesine neden olabilir. Bu diyetler, size belli yasaklar koyar ve bunlara harfiyen uymanızı şart koşar. Tek bir çeşit gıdanın tüketildiği bu diyet çeşitleri, büyük kalori açıkları vermenize neden olur. Dolayısıyla bir günde bile birkaç kilo verdiğinizi görebilirsiniz ancak diyet bittiğinde eskisinden daha yüksek sonuçlarla karşılaşabilirsiniz.

Yaz mevsiminde daha yüksek motivasyon için uygulanan diyetlerin sağlıklı alternatifler olması önemlidir. Bir haftada, bir ayda kilo verdiren diyetler yerine kış mevsiminden ve bahar aylarından itibaren sağlıklı beslenme düzenini hayatınıza adapte edebilir ve hem kendinizi daha dinç hissedebilir hem de kalıcı şekilde kilo verebilirsiniz.

Yaz Motivasyonu: Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları

Yaz mevsimi yaklaştıkça şimdiden kendinize bir iyilik yapmanız ve hayatınızdan sağlıksız gıdaları ve çok fazla işe yaramayan diyetleri çıkarmanız önemlidir. Beslenme düzenlerinizde sizi yorgun düşürmeyecek şekilde kalori açıkları oluşturarak ve her gıdaya yeterli ölçüde yer vererek yaz mevsimine daha sağlıklı girebilirsiniz. Şu beslenme alışkanlıklarını uygulamak doğru sonuçlar alabilmenize yardımcı olabilir:

1.     Tüm sağlıklı gıdalara beslenme rutinlerinizde yer verebilirsiniz. Tam tahıllı karbonhidratlar, az yağlı proteinler ve sağlıklı yağlar beslenme alışkanlıklarında vazgeçilmezdir.

2.     Daha sık fakat daha az yediğiniz bir beslenme düzenine geçebilirsiniz. Böylece kendinizi hiç aç hissetmeden kilo verebilirsiniz. 3 ana öğün ve 2 ara öğünle beslenenlerin daha verimli bir şekilde kilo verdiğini gösteren araştırmalar mevcuttur. Ancak herkesin beslenme biçimi farklıdır. Eğer çok atıştırdığı için kilo alan bir insansanız öğün sayınızı azaltmayı da deneyebilirsiniz.

3.     Egzersiz yapmayı ihmal etmeyin. Özellikle karın eritme ve bacak inceltme hareketleri uygulayarak kilo verirken inceldiğinizi de görebilirsiniz.

4.     Beslenme düzeninizi koruyun. Her gün aynı saatte beslenerek vücudunuzu bu duruma adapte edebilirsiniz. Aynı zamanda beslenme düzenini korumak daha az yemek yemeye de yardımcı olabilir.

5.     Kahvaltıyı, sebze ve meyveleri, süt ve süt ürünleri tüketimlerini ihmal etmeyin.

Bunların yanı sıra daha küçük tabaklarla yemeklerinizi dolu dolu gösterebilir; yeşil çayın olumlu etkilerinden faydalanabilir ve su alımınızı artırarak vücudunuzu korumaya yardımcı olabilirsiniz. Tüm bu uygulamaları hayatınızın merkezine aldığınızda sağlıksız diyetlerle uğraşmanıza gerek kalmadan yaz boyunca enerjinizi koruyabilirsiniz.

facebook twitter linkedin whatsappmail

Yorumlar

Yorum yapan
Pinar Ozturk

Pinar Ozturk a süper bunlari dolabima asıcam.

01.04.2022
Yanıtla