Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 31.03.2018 1 dakikada okunur
yorumlar
6
kaydet

Yumurtalarda kod uygulaması başlıyor

Yumurtalarda kod uygulamasına yarından itibaren geçiliyor. Öyleyse bu kodlar hangi anlama geliyor, seçeneklerimizi değerlendirirken neye göre karar vereceğiz, öğrenme vakti geldi!

Yumurtalarda kod uygulaması başlıyor

1 Nisan'dan, yani yarından itibaren başlayacak olan yeni uygulamayla, yumurtaların üzerindeki kodlar sayesinde bu yumurtaların hangi çiftlikte, nasıl şartlarda yetiştiğini anlayabileceğiz. Peki ama hangi kod ne anlama geliyor? Tercihimizi neye göre yapacağız?

Yumurtaların üzerindeki kodlar yumurtanın üretim şartlarını belirten numaralarla başlıyor. 0 organik tavuk, 1 serbest dolaşan tavuk anlamına gelirken, 2 kümeste özgür tavuk, 3 ise kafes tavuğu demek oluyor.

Bu numaraların hemen yanındaki TR kodu ise hepimizin bildiği gibi yumurtanın Türkiye menşeili olduğunu ifade ediyor. TR kodunun ardından yumurtanın hangi ilde üretildiğini anlamamıza yarayan plaka kodu geliyor.

Plaka kodunun yanındaki 12 hane Tarım Bakanlığı tarafından işletmeye verilen kodu gösterirken, en sonda yer alan numara o işletmedeki kümes numarasını veriyor.

Bu kodun altında ise yumurtlama tarihi bulunuyor. Bu tarihin yumurtaların üzerine basılması zorunlu olmasa da, etiketin üzerinde yer alması kesinlikle mecburi.

Yumurtanın tüm besin değerlerini öğrenmek için ''Yumurta kaç kalori?'' sayfamıza uğramayı unutmayın. 

''Yumurtayı nasıl tüketeceğimi bilmiyorum'' diyorsanız da yumurta tarifleri sayfamıza göz atabilirsiniz. 

facebook twitter linkedin whatsappmail

Yorumlar

Yorum yapan
Sinan Kara

Sinan Kara sonunda faydalı bir uygulama

01.04.2018
Yanıtla
Sevgül Topuz

Sevgül Topuz T

01.04.2018
Yanıtla
Suna Ertekin

Suna Ertekin genelde 3 numara alıyoruz. diğer numaralara göre zararı nedir. Gezen tavuklarada bildiğim kadarıyla aynı yem alınıyor. protein kalitesi ne durumda olur. Teşekkürler.

02.04.2018
Yanıtla
Burçak Gülsüm

Burçak Gülsüm Genelde her yerde 3 numaralı olanlar var. Özellikle şu her yerde olan ucuz marketlerde. Diğerleri pahalı fakat en azından 2 numara olanları tüketmek bence daha iyi.

05.04.2018
Yanıtla
Fatma Zorlu

Fatma Zorlu A101 de organik yumurta bulunuyor isterseniz deneyin

08.04.2018
Yanıtla
Orxan Botfirib

Orxan Botfirib valla bu Çin məşəli yumurtalardan uzaq durmaq lazimdi plasmas olur

21.04.2018
Yanıtla