Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Antioksidan Kaynağı Biberler
Şimal Deniz 29.12.2016 2 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

Antioksidan Kaynağı Biberler

Eğer doğada multi-fayda sağlayan bir sebze grubu varsa bu kesinlikle biberlerdir. Koruyucu ve destekleyici etkisiyle biberler, vücut için iyi olan ne varsa yapıyor.

Antioksidan Kaynağı Biberler

Günün Yemeği: Üç renkli biberli omlet

Çarliston biber, tam bir antioksidan deposu olmasının yanında, P, C ve K vitaminleri bakımından da oldukça zengindir. Bol miktarda beta karotenin yanı sıra A provitamini, C, B1, B2, ve E vitaminleriyle birlikte bazı alkaloidler bulunan yeşil biber, iyi bir antioksidandır.  Ayrıca yeşil biberde bol miktarda bulunan K vitamini, damarları yumuşatıp gevşettiğinden, kanamalar üzerinde etkilidir. Midenin suyunu alır ve diyette-porsiyon-ve-istah-kontrolu">iştah açıcı özelliği vardır. Bol lifli bir gıda olduğundan, bağırsak rahatsızlıkları ve kabızlığa iyi gelir.

İçerisindeki C vitamini, vücut direncini artırarak, kışın nezle, grip gibi hastalıklara karşı korunmakta yardımcı olur. Bununla beraber içeriğindeki A ve C vitaminleri göz sağlığı için çok faydalıdır.

Yeşil biberin içinde bulunan kapsiasin maddesinin prostat kanserini iyileştirmede ve önlemede etkili olduğu da belirlenmiştir.

Düşük kalorili olması ve tok tutma özelliği sayesinde diyet yapanlar için sağlıklı bir tercihtir.

Kırmızı biber de, yüksek kapsaisin içeriğiyle bilinir. Kapsaisin çeşitli hücrelerde anti-tümör aktivitesi göstermektedir. Bu da sağlıklı vücut hücrelerini koruyarak kanser hücrelerinin yok edilmesine yardımcı olma anlamına gelir. Yapılan çalışmalara göre, yüksek karotenoid içeriği sayesinde prostat, mide, mesane ve karaciğer kanserleri üzerine tedavi edici özelliği bulunmaktadır.  Mide ve salgı bezlerini uyararak mide asidini düzenler, sindirimi kolaylaştırır ve idrar söktürücü etki yaratır.

İçeriğindeki aromalı tat sayesinde endorfin -mutluluk-hormonu salınımını tetikleyerek pozitif etki sağlar.  Posa içeriği özelliği ile kolesterolü düşürücü etkiye de sahiptir. Ayrıca kan lipid düzeyinde olumlu etkileri gösterilmiştir. Terlemeyi artırarak vücuttan toksin atılmasına yardımcı olur. Bünyesinde yüksek oranda C vitamini (askorbik asit) barındırır. Sağlıklı bir insan için tavsiye edilen günlük askorbik asit (60 mg/gün) miktarı, yaklaşık 100 g taze biber ile karşılanabilmektedir. Kırmızı biber kolera ve gut hastalıklarının tedavisinde kullanılır ve kramp ağrılarını geçirmede etkilidir. 

Bilgiyi Hayata Geçir:Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için içerisinde bol miktarda C vitamini bulunan üç renkli biberli omleti sabah kahvaltılarında tüketebilirsiniz. Ayrıca içerisindeki yumurta ile de protein ihtiyacınızın bir kısmını karşılamış olursunuz.

facebook twitter linkedin whatsapp messenger mail

Yorumlar

İlk yorumu sen yap

İlgini Çekebilir