Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 16.04.2019 2 dakikada okunur
yorumlar
3
kaydet

Buzdolabında saklanmamalıymış! Ekmek hakkında doğru bildiğimiz 4 yanlış

Diyetteki yeri, çeşitleri ve saklama koşullarıyla ilgili bu bilgiler sizi şaşırtabilir!

Buzdolabında saklanmamalıymış! Ekmek hakkında doğru bildiğimiz 4 yanlış

Ekmek konusu açıldığında herkesin bir fikri vardır. Her ağızdan bir ses çıkar, herkes duyduklarını, kendisine mantıklı geleni anlatır durur. Peki biz neye inanacağız? 

1-Diyet yaparken ekmekten uzak durmak şart değil

diyette ekmek

Sanıldığının aksine diyet yaparken ekmeği hayatınızdan çıkarmanız gerekmiyor. Hatta doğru ekmek çeşitlerini tercih ettiğinizde diyetinizi baltalamak bir yana size destek oluyor. Tam tahıllı ekmek çeşitlerinin glisemik indeksi düşük ve lif içeriği yüksek olduğundan uzun süre tok kalmanızı sağlayarak daha az kalori almanıza yardımcı oluyor. “Diyetten ekmeği çıkarmak zayıflatır mı?” başlıklı içeriğimize göz atarak hangi ekmek çeşitlerinin daha sağlıklı olduğunu ve diyet ile ekmek arasındaki ilişkiyi öğrenebilirsiniz.

2-Bazı durumlarda beyaz ekmeği tercih etmek gerekebilir

beyaz ekmek

Normal şartlarda tüketimini önermesek de bazı durumlar var ki miktarına dikkat etmek koşuluyla kişiyi beyaz ekmeğe itebiliyor. Kepekli ekmeklerde beyaz ekmekte çok az miktarda bulunan ve iyi bir lif kaynağı olan buğday kepeği yüksek miktarda bulunuyor. İçeriğindeki lifler ve diğer bazı bileşikler demir gibi minerallerin emilimini güçleştirdiğinden, demir eksikliğine sahip olan kişilerin kepek içeren ekmek çeşitlerinden uzak durmaları söyleniyor. Yani eğer demir eksikliğiniz varsa hangi seviyede olduğunu göz önüne alarak bu ekmek çeşidinden uzak durmanız, beyaz ekmeğe yönelmeniz gerekebilir.  

3-Çavdar ekmekleri gerçekten çavdardan yapılmayabiliyor

cavdar ekmegi

Gıda terörünün günbegün artması elbette ekmek sektörünü de etkiledi. Çavdar ekmeği sandığınız ekmeklerin bir kısmı ne yazık ki az miktarda çavdarla tatlandırılmış buğday ekmekleri. Bu yüzden ekmek satın aldığınız yerin güvenilir olduğundan emin olmaya ve etiket okuma alışkanlığını kazanmaya çalışmalısınız. Zaten etiket okumaya başladığınızda ekmek çeşitlerinin birçoğunda bu durumla karşı karşıya olduğunuzu fark edeceksiniz.

4-Ekmeği buzdolabında saklamak pek de mantıklı değil

Buzdolabı besinleri taze tutmanız için harika bir yer olsa da aynı şey ekmek söz konusu olduğunda pek de geçerli değil. Çünkü buzdolabında düşük ısıda bekletilen ve çıkartılıp tekrar buzdolabına konan ekmekler aslında daha hızlı bayatlıyor. Ekmeği muhafaza etmek için hava geçirmeyen eko saklama kaplarını tercih edebilirsiniz. Tazeliği garanti etmenin en iyi yoluysa ekmeğinizi parçalara bölerek dondurucuda saklamanız ve her seferinde kullanacağınız kadarını dondurucudan çıkarmanız.

Kaynak

facebook twitter linkedin whatsappmail

Yorumlar

Yorum yapan
Mona Kurt

Mona Kurt Kilo vermek ve vucudu normal calismak icin ekmek yememek sarttir !!! Her ikinci insan kandida veya barsak problemler var. Bungunki ekmek alakasi yok gercek ekmegi ile, 50 sene once gibidir. Insanlara yalan soylemeyin lutfen...

22.10.2018
Yanıtla
Mürselin Özer

Mürselin Özer Valla ekmeği buzdolabında saklamak mantıklı değil ama dilim ekmek almak zorunda kalıyorum dolaba koymazsam bozuluyor

13.05.2019
Yanıtla
Yavuz Çetintaş

Yavuz Çetintaş Ekmeğimi tam buğday unundan kendim yapıyorum hassas terazimle gramajını ayarlayak ufak parçalar halinde fırında pişiriyorum. sonra tek bir günde ne kadar tüketeceksem poşetleyip buzluğa indiriyorum günlük çıkarıyorum buzluktan.

14.08.2020
Yanıtla