Bul
App Store Google Play

Diyetkolik'i telefonunda kullan

sitede bul
Reklamsız Kullan
facebooktwitterlinkedinwhatsappmail
Diyetkolik Diyetisyenim 05.08.2021 6 dakikada okunur
yorumlar
0
kaydet

Diyetisyenlikte iş trendleri nasıl değişti?

Sağlık sektörü yeniden şekillenirken siz beslenme uzmanlarımızın çalışma alanları da genişlemeye başlıyor. Biz de sizler için bu yılın iş trendlerini araştırdık.

Diyetisyenlikte iş trendleri nasıl değişti?

Sosyal mesafeye, büyük ölçüde online çalışmaya ve maske takmaya devam ederken hala ‘’yeni normal’’ de yaşıyoruz. Adapte olmaya çalıştığımız bu yeni normalin sağlık sektörünü de sonsuza dek değiştirdiğini söylemek mümkün. ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu, mevcut duruma göre beslenme uzmanlarının işlerinin %8 oranında artacağını ve bunun diğer birçok meslekten çok daha hızlı olacağını bildiriyor.

Yaşadığımız bu süreçle birlikte yiyeceklerin, hastalıkların önlenmesi ve tedavisinde oynadığı rol herkes tarafından farkına varılmaya başladı. Bu yüzden insanların danışmanlık için diyetisyenlere daha çok başvurması ve diyetisyenlere her sektörde istihdam sağlanmaya başlaması olağan gözüküyor.

2021'de Diyetisyen İşlerinde En İyi Trendler

Büyümeye ve genişlemeye devam etmek ve değişen zamana ayak uydurmak için bu çalışma alanlarından henüz uygulamadıklarınız üzerine yoğunlaşın. Bu sayede daha fazla kişiye hitap etmeye başlayabilirsiniz.

1.Online Uygulama: Hangi meslekte olursanız olun onlineda yerinizi almanız artık şart. Diyetisyen olarak da ister danışmanlık veriyor olun ister eğitim veriyor olun, sanal uygulamalarda var olmak yeni zorunluluk sayılabilir. Diyetisyenler, çevrimiçi sunumlar, web seminerleri veya yemek workshopları vermek için Zoom, Zoho, Google Meet ve daha fazlası gibi temel platformları kullanarak gelişiyor ve bu şekilde daha fazla insana sesini duyuruyor. Beslenme danışmanlığı sağlıyorsanız Diyetkolik Online Diyet Platformu’nun yeni düzende en büyük destekçiniz olacağı kesin. Online alandaki tecrübemiz diyetisyenlerimizin bilgileriyle birleştiğinde danışanlara en iyi hizmeti sunmak kolaylaşıyor.

2.İşyeri Sağlığı: Şirketler çalışanların sağlığını geliştirmek ve motivasyonunu artırmak için yeni yollar aramaya daha yakın hale geldi. Bu sayede diyetisyenlerin şirketlerle çalışma fırsatı artıyor. Özel muayeneye sahip diyetisyenler veya ek bir gelir kaynağı arayan diyetisyenler, işyeri sağlık komisyoncuları, küçük şirketler ile doğrudan bağlantı kurarak şirketlere destek verebilir, sanal (veya yüz yüze) sağlıklı yemek pişirme atölyeleri düzenleyebilir. Toplu beslenme sağlamak için kurulmuş şantiye/kurumsal sağlık şirketleri ile sözleşme yapabilir. Atölye çalışmaları, beslenme dersleri, öğle yemeği ve çalışanlarla beslenmeyi öğrenme seansları gibi bir sürü alternatif yaratılabilir. Üstelik daha fazla çalışanın uzaktan çalıştığı göz önüne alındığında bu, diyetisyenlere daha geniş bir çalışan kitlesiyle bağlantı kurma konusunda daha fazla fırsat veriyor.

3.Diyetetiği Çeşitlendirin: Beslenmenin çeşitli hale getirilmesi uygulanabilirliği ve sürdürülebilirliği yüksek oranda arttırıyor. Bu yüzden kültürel hassasiyetlerin, mutfakların, uygulamaların ve geleneklerin farkında olmak çeşitli kültürlerin ihtiyaçlarını karşılamak için önemlidir. Her kültürden insana daha geniş bir hizmet sağlamak için kültürel olarak farklı bir uygulayıcı gruba sahip olmak avantaj sağlıyor. Beslenme endüstrisinde daha çeşitli büyümeyi sağlamak farklı bölgelerden gelen yeni öğrencileri alana girmeye teşvik ederek mümkün olabilir. Diyetisyen olmanın topluma faydalarını onlara aşılayarak meslek tercihlerinde destek olmak farklı beslenme kültürlerine sahip meslektaşların bir araya gelmesini kolaylaştırabilir. Kariyer merkezlerine ulaşarak eğitimler düzenlemek öğrencilere ulaşmak için bir yol açabilir. Başkaları sektör hakkında ne kadar çok şey bilirse diyetisyenlikte o kadar çeşitli olur.

4.Gut Health & Microbiome: Bu trend 2020'de de listelendi ve daha da gelişmiş uygulamalarla güçlü kalmaya devam ediyor. Probiyotikler ve prebiyotikler kullanarak bağırsak sağlığına odaklanmanın yanı sıra, postbiyotikler de artık trendler arasında yerini alıyor. Postbiyotikler, probiyotiklerden bağırsağa giden fermantasyon sürecinin metabolitleridir (yan ürünler). Postbiyotikler, probiyotiklerin israfı olarak kabul edilir. Üçünü de karışıma dahil etmek optimal bağırsak sağlığı için önemlidir ve diyetisyenler halkı bu konuda eğitmek için öncülerdir. Bağırsak sağlığı ve mikrobiyom için birçok takviye mevcuttur ve bir diyetisyen, insanların hangi ürünlerin hangi özel durum ve durumlar için en iyi olduğu konusunda bilgilenmelerine yardımcı olabilir. Sağlıklı mikrobiyatanın daha kaliteli bir yaşama açılan kapılarını danışanlarına açarak sağlığın gelişmesine destek olabilir.

5.Ürün Geliştirme:Diyetisyenler, şirketler için araştırma ve geliştirmeden, formülasyona kadar yeni gıda ürünleri yaratmada yer alır. Örneğin, lif ve protein de içeren, süt içermeyen, bitki bazlı dondurma, 2020'nin en iyi gıda gelişmelerinden biri olarak listelendi. Birçok şirket, müşterilerine soya, laktoz, glüten, fıstık gibi alerjik olabilecek besinleri içermeyen gıdaları sunmakla ilgileniyor. Benzer şekilde düşük FODMAP gıda ürünleri, bitki bazlı protein ürünleriyle ilgilenen şirketlere daha çok rastlamaya başlıyoruz. Tüm bu istenen gıda trendleri ile diyetisyenler, lezzetli ve besleyici gıdalar yaratmak için ön plana çıkıyor.

6.Yemek Planlaması: Şu an bakıldığında bu trend çoğu diyetisyen için hep yapılan, temel bir şeymiş gibi görünebilir. Ancak yemek planlama hizmetleri ve uygulamaları 2020’de patladı. Kapanmalar hayatımıza dahil olduktan sonra insanlar evde daha çok yemek yaptıkları için basit, lezzetli, hızlı ve sağlıklı yemekler arıyorlar. Yemek planlanmasında uzman diyetisyenler, danışanlarına bir haftalık yiyeceği optimize etmek ve basitleştirmek için kaynaklar, uygulamalar, e-kitaplar ve araçlar sağlayabilir. 1 haftalık ücretsiz yemek planı sunmak müşterilerinize kendi alanınızdaki çalışmalarınızı göstermenin harika bir yolu olabilir. Devamında bir menü aboneliği teklifi işletmenize alternatif gelir getirebilir.

7.Çevre Odaklı Beslenme:Artık insanlar sadece yemek yemekle ilgilenmiyor. Çevreyi olumlu yönde etkileyen ve minimum çevresel etkiye neden olan yiyecekler arıyorlar. Sürdürülebilir ve çevre dostu gıdalar talep görüyor. Birçok insan mümkün olduğunca sık yerel satın almayı tercih ederken, bazen ithal gıdaları yememiz gerekiyor. Karbon emisyonlarını veya iklim değişikliğini azaltan yiyecekleri bulmak bir hedeftir ve diyetisyenler insanların bu ürünleri nerede bulabileceklerini, hangi şirketlerin satın alacaklarını ve hangi yiyecekleri tüketeceklerini bulmalarına yardımcı olabilir.

8.Bağışıklık Desteği: Ekim 2020’de Nutrients dergisinde yayınlanan bir Google Trendler analiz raporunda, ‘’bağışıklık ile ilgili besinler/bitkiler’’, COVİD kategorisi altında Google’da en çok aranan ifadelerden biri olarak listelenmiştir. İnsanlar artık hangi yiyeceklerin, şifalı otların ve takviyelerin sağlıklarını ve zindeliklerini optimize edebileceğini merak ediyor. Daha fazla omega-3, zerdeçal, selenyum, zencefil, kurkumin, D vitamini, çinko, polifenoller ve daha fazlasını içeren güçlü bir bağışıklık sistemi için tüketilebilecek besinlerin neler olduğunu bilmek ve bunları beslenme programlarına dahil etmek istiyorlar. Ancak bunun bilinçsizce yapılmasının daha fazla sağlık problemine yol açabileceğini göz ardı ediyorlar. İşte bu noktada diyetisyenin rolü çok önemlidir ve diyetisyenler, insanların tüm faydaları kişinin düzenli haftalık rutinine dahil etmek için çeşitli tarifler geliştirmelerine yardımcı olabilir.

9.Uygulama Geliştirme:Statisya'ya göre, yalnızca 2020'nin üçüncü çeyreğinde Google Play'de 47.140 sağlık uygulaması mevcuttu. Bu, bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,68'lik büyük bir artışı içeriyordu. Çevrimiçi ve akıllı telefon merkezli her şeyle şirketler, sağlık uygulamalarını geliştirecek bilgileri sağlamak için tam zamanlı çalışan veya danışman olarak diyetisyenleri işe alıyor. Biz yeni gelişmeye başlayan bu trendin öncülerinden, Diyetkolik olarak yıllardır diyetisyenlerimize uygulama desteğini sağlıyor ve online platformda her yerden insana ulaşmasını sağlıyoruz. Diyetisyenlerimiz danışmanlığın yanında platformumuzda içeriklerinizi ve tariflerini paylaşabiliyorlar.

10.Akılda Tutulması Gereken Özel Diyetler, Yiyecekler, Yemek Pişirme Trendleri: Çeşitli sağlık problemlerine özel semptom hafifletici diyetler insanların beslenme uzmanlarının yalnızca kilo alma-vermeyle ilgilenmediklerini görmeleri ve mesleğe gereken önemi vermeleri için aslında en önemli anahtarları oluşturuyor. Bireylerin ne istediklerini farkına varmalarına, ihtiyaçlarının ne olduğunun onlara anlatılmasına ve bu yolları izlemenin sağlıklı yollarını öğrenmelerine yardımcı olabilirler. Örneğin epilepsi veya bilişsel işlev bozukluğu gibi tıbbi beslenme tedavisi için düşük karbonhidratlı diyet planları önerilir. Bu diyetlerin bilinçsiz uygulamaları semptomları ağırlaştırabileceği gibi bir beslenme uzmanıyla ilerlemek hem güven verici hem de hastaların yaşam kalitelerini üst seviyeye taşıyor. Bununla birlikte vegan veya vejetaryen beslenme artık daha fazla kişi tarafından uygulanıyor ancak iyi planlanmayan beslenme programlarıyla vitamin mineral eksiklikleri görülebiliyor. Neyse ki yulaf sütü, bezelye proteinli içecekler, soya sütü gibi bitki bazlı sütler ve süt alternatifleri gıda endüstrisinde ve tüketicilerde trend olmaya devam ediyor. Vegan mezeler, vegan tarifleri ve piyasaya sürülen vegan ikameleri insanlarda vegan yaşam tarzını benimsemeyi kolaylaştırıyor.

facebook twitter linkedin whatsappmail

İlk yorumu sen yap

Yorum yapan